16 Mart 2025 Pazar güncel Dolar fiyatları... 16 Mart 2025 Pazar güncel Dolar fiyatları...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilgili makamlara çağrıda bulunarak, destek ödemelerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

TZOB'dan Hükümete Çağrı: Destek Ödemeleri Acilen Yapılmalı

Çiftçilerin prim destek ödemelerine ilişkin taleplerini görüntülü basın açıklamasıyla değerlendiren Başkan Bayraktar, ödenmeyen illerdeki çiftçilerin TZOB’a yoğun taleplerde bulunduğunu belirtti.

Henüz başlamayan gübre ve mazot destek ödemelerinin de en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Türkiye’nin tarımda güçlü bir geleceğe sahip olabilmesi, üreticilerimizin desteklenmesiyle mümkündür. Çiftçilerimiz desteklendiği sürece üretime devam edecek, sofralarımız bereketlenecektir.” dedi.

Tarım, Sadece Üretim Değil, Ekonomik Büyümenin de Anahtarı

Tarım sektörünün sadece gıda üretimiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda ekonomik büyümeye katkı sunduğunu, kırsal kalkınmayı desteklediğini ve milyonlarca insanın geçim kaynağını oluşturduğunu belirten Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin artan nüfusunu besleyebilmek, gıda arz güvenliğini sağlamak ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak için tarıma verilen destekler hayati önem taşıyor. Çiftçilerimiz, iklim değişikliği, doğal afetler, artan girdi maliyetleri ve piyasa dalgalanmalarına rağmen üretmeye devam ediyor. Ancak bu mücadele, yeterli destek mekanizmaları olmadan sürdürülemez.”

“Destekler Zamanında ve Yeterli Olmalıdır”

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yazılı açıklamasında destekleme sisteminde yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, ödemelerin yıl içine yayılarak farklı tarihlerde yapılmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

"Gübre, mazot ve prim destekleri başta olmak üzere, sertifikalı tohum, fide ve fidan destekleri farklı zamanlarda ödeniyor. Ancak çiftçiler, artan girdi maliyetleri karşısında desteklere en fazla ihtiyaç duyduğu dönemde ödemeleri alamıyor. Bu durum, ekonomik sıkıntıları daha da derinleştiriyor.” diyen Bayraktar, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda tedarik zincirinin aksamaması için desteklerin zamanında ve toplu olarak ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi