Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen Çocuk Şenliği, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir akşam yaşattı. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşen şenlik, çocuklar ve ailelerin yoğun katılımıyla eğlenceli anlara sahne oldu.

Eskişehir'de tahta paletler tehlike yarattı Eskişehir'de tahta paletler tehlike yarattı

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Bu Yılki Teması: ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’

Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ temasıyla gerçekleştirildi. Daha fazla sosyal eşitlik, yol güvenliği, daha az gürültü ve hava kirliliği gibi konulara vurgu yapılan hafta boyunca, kentlerde yaşayan vatandaşların daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşması amaçlandı.

Vecihi Hürkuş Parkı’nda Renkli Etkinlikler

Çocuk Şenliği, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen zumba, sokak oyunları, rekreatif oyunlar gibi aktivitelerle çocuklara keyifli bir zaman sundu. Ayrıca köpüklü oobleck etkinliği, doğa tacı yapımı, boyama ve bileklik yapımı gibi çeşitli atölyelerle çocuklar hem eğlendi hem de yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı buldu.

Sakin Okul Derneği ve Eko-Okullardan Destek

Şenliğe Sakin Okul Derneği ve Eko-Okullar da destek verdi. Aileleriyle birlikte etkinliklere katılan çocuklar, gün boyu süren aktivitelerde doyasıya eğlenirken, ebeveynler de çocuklarıyla keyifli vakit geçirdiklerini dile getirdi. Aileler, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuklar İçin Unutulmaz Bir Gün

Düzenlenen şenlik, Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel bir anlam katarken, çocuklar için unutulmaz bir gün oldu. Hem eğlenceli hem de öğretici etkinlikler, çocukların sosyal becerilerini geliştirirken, aynı zamanda kamusal alanların önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi