Gedik, “Kampta çok tempolu çalışmalar yaptık. İlk devre oynadığımız maçlardan çok daha coşkulu ve tempolu bir Eskişehirspor olacak” diye konuştu.

Ciddi anlamda yükleme oldu

İlk olarak kamp hakkında konuşan Gedik, “Devre arası Antalya kampında ciddi anlamda yükleme antrenmanları yapıldı. Çok tempolu çalışmalar yaptık. İlk devre oynadığımız maçlardan çok daha coşkulu ve tempolu bir Eskişehirspor olacak. Ankara TKİ maçında çok tempoluyduk, iyiydik, çok gol kaçırdık. Ama 5-6 olacak maç 2-2 bitti. Üstelik iki kez geriye düşüp beraberliği yakaladık, skor da üretmemiz lazım” dedi.

Maksat gençleri görmekti

Kampta 6-2 kaybedilen Burdur MAKÜ hazırlık maçına değinen Gedik, “İlk devre hocamız gençleri görmek istedi. Ligin ilk devresinde süre almamış, birçoğu yan yana oynamamış, 2 de denenmeye gelen isimle sahadaydık. Maksat onları görmekti. Takıma destek verebilecek kapasitede futbolcu var mı diye. İstemediğimiz bir skor (4-0) yarattı ilk devre” diye konuştu.

Oyundan düşmemek gerekiyor

“İkinci devre oynayan takımımız ideale yakın bir kadroydu” diyen Gedik, “Kaleci Turgut, Kerem Eryılmaz ve Kaan Dorak forma giymedi. İkinci devreye tempolu başladık hemen golü bulduk. Arkasından ikinci golü de bulduk. Ama bunları yaparken defans güvenliği ve anlık dikkat kaybında dolayı uzaktan bir gol yedik. Tabi yine de düşmemek lazım. Arkasından bir gol daha yedik. Skora çok takılmadık. Zaten skor endeksli baksaydık maça farklı bir 11’le çıkardık. Biliyorsunuz sezon başı hazırlık döneminde de mağlubiyetler aldık ama sezon içinde çok farklı oldu. Kampta iyi çalıştık” ifadelerini kullandı.

Sakatlık önleyici çalışma  

“Biz ilk devre çok arka adale sakatlığı yaşamıştık” diyen Gedik, “Şu an bu yüksek tempolu çift antrenmanlarda çok şükür sakatlık yaşamadık. Neden derseniz teknik ekip idmanlardan sonra sakatlık önleyici çalışmalar yaptırdı” ifadelerini kullandı.

Transferde alternatiflere kadar hazır

Transfer hakkında Gedik, “Birkaç takviyemiz olacak. Hocalar kampın sonunda rapor verecek. Hocanın düşündüğü her bölge için alternatifleri hazırladık. Raporuna göre onların içinden mutlaka takviyeler olacak. Levent hocamız genel olarak bir tane defansa, bir tane genç kontenjan 8 numara, bir de kanat istiyor. Bu mevkilerin alternatiflerini hazırladık. Hepsi iyi, kendisini ispatlamış futbolcular” dedi.

Bir transferimiz bitmek üzere…

Gedik, “Konu Eskişehirspor olunca bütün futbolcular gelmek istiyor. Buraya gelmek için fedakarlıklar yapıyorlar ama kulüpleri bonservis anlamında rakamları yüksek tutuyor. Biz bunu birkaç futbolcuda yaşadık. Bu noktada transfer politikamızı değiştirdik. Gün geçtikçe liglerde iddiası kalmayan kulüpler biraz daha yumuşamaya başlıyor. Kulübü maddi anlamda çok fazla masrafa sokmadan bu süreci geçirmek istiyoruz. Çok yakın zamanda bir transferimiz gerçekleşecek. Diğerleri kampın dönüşünde olur gibi duruyor” diye konuştu.

Stopere transfer olacak mı? 

Sportif Direktör Gedik, “İlk devre stoperde Mustafa Arda Kartal kontenjan olarak oynadı. Levent hocamız Arda’yı ön libero olarak deniyor. Orada hem alternatif hem de rekabet olsun diye. Stoperde Beytullah Çamurlu, Erdin Üzer ve Kaan Dorak var. Orada eksiklerimiz var. Hiç biri birlikte uzun süre oynayamadı. Uyum sorunu da olabilir. Rakamsal olarak yormayacak bir isimde karar kılınırsa savunmaya transfer yapabiliriz. Transferde kontenjan için konuştuğumuz birkaç genç var. Kulübü de çok fazla yüke sokmadan bunları bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ayrılık yaşanacak mı?

Mevcut kadroda ayrılık yaşanıp yaşanmayacağı konusunun sorulması üzerine Gedik, “İdeal kadromuzdan ayrılık konusunda bize gelen bir talep yok. Herkes keyifli, çalışma ortamı müthiş. Bu saatten sonra ayrılık konusunda bir talep geleceğini sanmıyorum” dedi.

Demirspor’a futbolcu verilecek mi? 

Demirspor ve Yunusemrespor’a futbolcu verilip verilmeyeceği konusu üzerine Gedik, “Yunusemrespor’un ne durumda olduğunu bilmiyorum şu anda. Ama Demirspor krizin çoğunluğunu çözmüş, idmanlara başlamış. Sürekli dirsek teması halindeyiz. Onlara istedikleri bölgelerde yardımcı olacağız. Sonuçta onlar da Eskişehir takımı. Yasin Söğüt hocayla sürekli görüşüyoruz. Ama bunu bir ayrılık gibi düşünmeyelim. Oraya vereceğimiz isimlerin maç oynamasını ve seneye daha hazır olmalarını düşünüyoruz. Hem Demirspor’a destek hem de futbolcularımızın maç temposundan düşmemesi adına bir çalışma olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi