Toplantının temel gündem maddesi, ülke güvenliğini tehdit eden unsurlar ve terörle mücadele oldu.

Toplantıya Yüksek Düzey Katılım

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde yapılan toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldı.

Terörle Mücadele ve TUSAŞ’a Yönelik Saldırı

Toplantıda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısı ile terörle mücadele konuları ele alındı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, TUSAŞ'a yönelik saldırının detayları ve buna karşı alınan önlemler masaya yatırıldı.

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplarda! Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplarda!

Kararlılık Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda terörle mücadelede kararlılığın altını çizerek, Türkiye’nin terörsüz bir ülke olması için cansiparene çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, sınırların ötesinde bir "teröristan" kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Toplantıda, terörle mücadele kapsamında atılan ve atılacak adımların detayları ayrıntılı olarak ele alındı. Bu bağlamda, güvenliğin artırılması için alınacak önlemler üzerinde duruldu ve stratejiler geliştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi