4 saate yakın süren Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel kalkınma hamlelerine yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Bölgesel Kalkınma Hamleleri Devam Edecek

Erdoğan, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası gibi bölgelere özel önem verdiklerini belirtti. Bu bölgelerde sulama yatırımlarını tamamlayacaklarını, akıllı tarım uygulamalarına hızla geçileceğini ve kırsal ekonomilerin çeşitlendirileceğini ifade etti. Ayrıca turizm gelirlerini artırma hedefleri doğrultusunda da adımlar atılacağını söyledi.

TEKNOFEST Adana’da başladı: Millî Eğitim Bakanlığı’na yoğun ilgi TEKNOFEST Adana’da başladı: Millî Eğitim Bakanlığı’na yoğun ilgi

Yeni Stratejiler Kamuoyuyla Paylaşılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Kalkınma Planı'yla uyumlu olarak hazırlanan "Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi"nin yakında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Ayrıca, özel sektör için hazırlanan "Yerel Kalkınma Hamlesi" teşvik programının da önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini sözlerine ekledi.

Fırsatçılıkla Mücadele Sıkı Denetimlerle Sürecek

Fırsatçılık sorununa karşı alınan tedbirlerin yakından takip edildiğini belirten Erdoğan, "Vatandaşın rızkına göz dikenlere göz açtırmamakta kararlıyız. Fahiş fiyat artışları ve etiket oyunlarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlara karşı denetimlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Pek çok sektörde fiyat köpüğünün yavaş yavaş ortadan kalktığını görüyoruz ve bu sürecin hızlanarak devam edeceğine inanıyoruz," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi