Anadolu ve ESOGÜ’de 26-27 Ekim’de ‘Umut Eskişehir’ başlığıyla yapılacak olan etkinliklere tepki gösteren ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, “Gerici konferanslar kabul edilemez. Konferansların iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şube Başkanı Sevgi Akmen, ‘Umut Eskişehir’ başlığıyla Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinde düzenlenen konferanslara tepki gösterdi. Konferansların gerici anlayışın temsilcileri tarafından düzenlendiğini vurgulayan Akmen, Eskişehir kamuoyu vicdanının derinden yaralandığını söyledi.

Eskişehir'de yolda kalan aracı elektrik kablosu ile kurtardı Eskişehir'de yolda kalan aracı elektrik kablosu ile kurtardı

KARANLIK ANLAYIŞIN TEMSİLCİLERİ

“Atatürk’e hakaretten yargılanan ve ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ diyen konuşmacının da yer aldığı konferanslar asla kabul edilemez” diyen Akmen, “Aydınlık düşüncenin olması gereken üniversitelerde laiklik düşmanı konuşmacılara yer verilmesine, kadın erkek eşitliğini yok sayan karanlık anlayışın temsilcilerine söz verilmesine itiraz ediyoruz. Bilim yuvası olması gereken üniversitelerde gençlerimizin karanlık anlayışın temsilcileri ile bir araya gelmesi aklın, bilimin, çağdaşlığın merkezi olması gereken üniversitelerin var olma nedenine aykırıdır. Bu bağlamda gerici anlayışı temsil eden kişilere konuşma izin veren Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin yöneticilerini kınıyoruz. 26-27 Ekim’de yapılacak olan konferansların iptal edilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

CUMHURİYETİMİZE BAĞLIYIZ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız günlerde Cumhuriyet düşmanlarının çağdaş bir kent olan Eskişehir’de varlık göstermeye çalışmasının boşuna bir çaba olduğunu vurgulayan Şube Başkan Akmen, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak aydınlık yarınların güvencesi olan gençlerimizin gerici zihniyetin karanlık girişimlerine karşılık laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerine bağlılıklarından ayrılmayacağına inancımızın tam olduğunu ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi