Eskişehir'de orman kaçakçılığına sıkı denetim! Eskişehir'de orman kaçakçılığına sıkı denetim!

Gazeteciler Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Candemir, önemli açıklamalarda bulundu. Eskişehir’in öncelikli çözülmesi gereken sorununun kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizen Candemir, gereken noktalarda destek verebileceklerini de belirtti. Önemli olan noktanın Eskişehir olduğunun altını çizen Candemir, ‘birlikte hareket edilmeli’ mesajı verdi.

Whatsapp Image 2024 10 09 At 15.59.03

DEM PARTİSİ’NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMASINI BEKLİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM Genel Kurulu’nda yeni yasama yılı açılışı sırasında DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ile tokalaşmasına yönelik eleştirileri yanıtlayan Candemir, son günlerde yaşanan İsrail-Gazze savaşlarını öne çıkararak birlik olma mesajı taşıdığını belirtti. Candemir, “Bizim PKK ve onun siyasi uzantılarına 40 yıldır bakışımızda bir değişiklik yok. Ama malum biliyorsunuz ki Gazze'de yaşanan olaylar, İsrail'in bölgede estirdiği rüzgar, Amerika'nın bölgemizde getirdiği zorluklardan dolayı herkesin de kabul ettiği bir şey var ki hedef ülke Türkiye. Bunu hepimiz artık kabul ediyoruz. Bizim bu tip dönemlerde içerideki kavgaları bırakıp bir araya gelmemiz gerekiyor. Sayın Genel Başkanımızın DEM grubuna yaptığı o tokalaşma ziyareti de DEM'in yeniden Türkiye Partisi olmak için uzatılan bir eldir. Çünkü bugün hepimizin beraber olma mecburiyetimiz var. İnşallah onlar da gereken mesajları almışlardır” dedi.

İLK 4 MADDE KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Anayasa değişikliği noktasında çalışma içerisinde olduklarını belirten Candemir, anayasanın ilk 4 maddesinin tartışma konusu olamayacağının altını çizdi. Candemir, “2 tane anayasa teklifini hazırladık. Bunda Sayın Cumhurbaşkanı'na bir anayasa teklifimiz yüz maddeden oluşuyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde STK'larla yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanmış bir anayasa metnimiz var. Bir de TASAV diye bir kuruluşumuz var. Orada hazırlanmış 2’inci bir anayasa teklifimiz var. Biz tabii ki umutluyuz bu konuda ama bizim kırmızı çizgimiz belli; Anayasanın ilk dört maddesi tartışma dışıdır, gerisini oturup konuşabiliriz” diye konuştu.

Mevcut koşullar nedeniyle farklı siyasi partiler tarafından ara ara gündeme getirilen ‘erken seçim’ konusunda açıklamalarda bulunan Candemir, erken seçimin MHP gündeminde olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi