Günümüzde, dijital cihazlar aracılığıyla hızla artan bilgi tüketimi nedeniyle okuma hızı ve anlama konusunda zorluklar yaşanmakta.

Yazı Tipinin Önemi

Tunalı, yaptığı açıklamada, “16 yaygın yazı tipi üzerinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarda, özellikle Times New Roman, Garamond, Arial ve Helvetica yazı tiplerinin okuma hızını yüzde 35 oranında artırdığı bulunmuştur” dedi. Ayrıca, punto boyutunun da kritik bir rol oynadığını vurguladı. 12 puntoluk bir yazının, 10 puntoya göre daha hızlı okunabileceğini ifade etti.

Dijital Ortamda Ayarlama İmkanı

Dijital ortamlarda yazı karakteri ve puntosunu istediğimiz gibi ayarlamanın mümkün olduğunu belirten Tunalı, basılı materyallerde ise Helvetica ve Times New Roman karakterlerinin daha hızlı okunma sağladığını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: İşte haberleşmede ilk 5 il... Bakan Uraloğlu açıkladı: İşte haberleşmede ilk 5 il...

Dikkat Dağınıklığı ve Okuma Sorunları

Murat Tunalı, göz beynin okuma esnasında gerekli devinimi yakalayamazsa dikkat dağınıklığının ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu durumda odaklanamama ve uyku hali gibi sorunların yaşanabileceğini belirtti. Tunalı, “Yeterli eğitim alındığında, bir kişi saniyede 6-10 kelime okuyabilir” diye ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi