Kongre, “Hareketliliği Güçlendirmek için Bağlanıyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar” temasıyla yapılacak.

Kongre Kapsamında Küresel Bir Platform Oluşacak

Bakan Uraloğlu, kongrenin, karayolu sektörü için önemli konuların ve yeniliklerin ele alınacağı bir platform oluşturacağını belirtti. “Dayanıklı Toplumlar ve Ekonomiler İçin Karbondan Arındırılmış ve Dayanıklı Ulaşım” teması ile bir Bakanlar Oturumu gerçekleştirileceğini de vurguladı. Uraloğlu, “Dünyanın ulaşım rotasını İstanbul’da çizeceğiz” dedi.

20 Ülkeden Bakanlar Düzeyinde Katılım

Kongreye Fas, Lübnan, Ermenistan, Kamboçya, Gana, Gine, Katar, Gabon, Kongo, Nikaragua, Malavi, Türkmenistan, Ekvador, Seyşeller, Slovenya, Litvanya, Zimbabve, Liberya, Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkelerden bakanlar düzeyinde katılım olacağını ifade eden Uraloğlu, toplamda 20 ülkeden Bakanlar düzeyinde katılım beklediklerini söyledi. Bu adımların, küresel altyapı projelerinin geliştirilmesine yönelik önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Uzmanlar Bir Araya Geliyor

Kongrenin ulaşım ve altyapı sektörünün önde gelen uzmanlarını bir araya getireceğini dile getiren Bakan Uraloğlu, “IRF Dünya Kongresi ile uluslararası platformda son 22 yılda tüm dünyanın yakından takip ettiği mega ulaştırma ve altyapı projelerini başarıyla gerçekleştiren Bakanlığımızın vizyon ve misyonunu tanıtma imkânı da bulacağız” dedi.

Sürdürülebilir Altyapı İçin İş Birlikleri

Kongrede sürdürülebilir altyapı için finansmandan işgücü geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede konuların masaya yatırılacağını belirten Uraloğlu, “Sürdürülebilir ve akıllı ulaşım sistemlerinden yol güvenliği ve çevresel sorumluluğa kadar birçok önemli konuyu ele alarak iş birliklerini değerlendireceğiz. Dijitalleşme, elektrikli araçların ulaşım sistemlerine entegrasyonu gibi hususlarda tecrübelerimizi paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Tartıştığı babasını av tüfeğiyle öldürdü! Tartıştığı babasını av tüfeğiyle öldürdü!

Ayrıca, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasına yönelik emisyon azaltma ve yol projelerinde biyoçeşitliliğin korunması gibi sürdürülebilir çözümlerin de ele alınacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi