Eğitim İş’in 4. Olağan Genel Kurulu’nda kazanan Fadime Arslan’ın listesi oldu. 200 oy kullanılan Genel Kurul’da Arslan 80 oy alarak rakiplerini geride bıraktı. Daha önce Eğitim İş Örgütlenme Sekreteri olarak görev yapan Arslan, “Biz Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik, demokratik, karma eğitimden yana olan bir sendikanın temsilcileri olarak, eğitim mücadelesine hayatımızın her alanında vermeye adayız. Biz eşitlikçi, katılımcı, demokratik seçimlerle bugün aday olduk. Çoğunluğun sesi olacağız ve tüm eğitim emekçilerinin hakkı için alanlarda yer alacağız” şeklinde konuştu.

YETKİLİ SENDİKA OLACAĞIZ

Listeyi delerek yönetim kuruluna seçilen Ebru Sungar, 2011 yılında Eğitim İş’in ilk şube başkanı olarak görev yaptığını belirterek, “İki dönem görev yaptıktan sonra Eğitim İş Eskişehir Şubesi’nin genel merkezde de temsil etme onurunu yaşadım. Bugün bir demokratik süreç yaşıyoruz burada. Eğitim İş’in bu sürecinde hep eğitim emekçileri cephesinde öncü bir noktaya geldi. Bundan sonra da bayrağı daha da yükseltecek ve Eğitim İş’i Eskişehir’de yetkili sendika olmaya taşıyacak bir ekip anlayışıyla ekibimizi kurduk” dedi. Eğitim İş Genel Kurulu’nun kararıyla 4’üncü olağan Genel Kurulu’nun adının “Bağımsızlığa İlk Adım Genel Kurulu” olarak değiştirildiğini hatırlatan Sungar, “Bundan sonra da ilk adımımız Eskişehir’in sendikası olmak ve Eskişehir’i yetkiye taşımak için mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Fadime Arslan, Eren Yavaş, Yeliz Turan Gör, Mehmet Yorgancı, Elif Esin Durak, Yasin Korkmaz, Ebru Sungar.”

Kaynak: Haber Merkezi