Hafta sonu konuk edecekleri Alaplı’yı analiz eden Baş, “ Dinamik bir takım. Çok gol atıyorlar. Hücumda iyiler. Çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kanatları iyi kullanıyorlar

Çarşamba günü oynanan Karadeniz Ereğli-Alaplı Belediyespor erteleme maçını yerinde takip eden Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş, iki takımı da analiz etti. Pazar günü konuk edecekleri Alaplı Belediyespor’u değerlendiren Baş, “Alaplı bu ligin en çok gol atan takımı (24), ayrıca en çok gol yiyen altıncı takımı (11). Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir takım. Dinamikler, çok koşuyorlar. İyi işler yapıyorlar. Artılarını eksilerini görmeye çalıştık. Kanatları da iyi kullanan bir takım. Dikkat etmemiz gereken oyuncuları var. Bizim her anlamda çok dikkatli olmamız lazım. Pazar günü kazanırsak iyi yol kat etmiş olacağız” dedi.

Ana hedef 3 maç 9 puan

İçerde Alaplı ardından deplasmanda Karadeniz Ereğli ve Polatlı ile karşılaşacak olan Es Es, kritik viraja girdi. Baş bu süreç ile alakalı, “Ligin Eskişehirspor’u rahatlatacak kırılma noktalarına geldik. Biz maç maç değerlendiriyoruz ama önümüzde 3 kritik karşılaşma var. Hedefimiz 9 puan toplamak. Önümüzdeki maçlara ciddi anlamda odaklanıyoruz. Ligin sonuna kadar yarış olacak. Biz her maç iyi olmak zorundayız. Her hafta bir öncekinden daha iyi olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Taraftarımıza güveniyorum

“Taraftar desteği çok önemli” diyen Baş, “Taraftarımıza güveniyorum. Köklü bir camiayız. Daha fazla kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Taraftar takımın üzerindeki desteğini varlığını daha fazla hissettirmesi gereken süreçte. Bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz. Birlik olarak, yan yana durarak. Pazar günü son düdüğe kadar arkamızda olmaları bize ekstra motivasyon ve güç sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ereğli deplasmanı zor olacak

Eskişehirspor, Alaplı maçından sonra 10 Aralık’ta deplasmanda Karadeniz Ereğli’nin konuğu olacak. Karadeniz Ereğli-Alaplı Belediyespor erteleme maçını izlerken her iki ekibi de analiz etme şansı yakalayan Es Es’in teknik patronu İbrahim Baş, Ereğli için şu ifadeleri kullandı, “Ereğli’de atmosfer bizim için zor olacağa benziyor. Alaplı’ya 3-1 kaybettikleri maçta futbolculara, hocaya ve yönetime taraftarların tepkileri vardı. 22 milyon TL harcamışlar ama istedikleri yerde değiller. Kendilerine gelmek istiyorlar. Bu hafta Kozlu karşısında hükmen 3-0 galip sayılacaklar ve dinlenecekler. Kozlu sonrası, öfkeden arınmış bir Ereğli olacak karşımızda. O maçta hiç kolay olmayacak. İyi takımlar ama istedikleri ivmeyi yakalayamadılar.”

Kaynak: Aytaç Ersoy