Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Milli Eğitim Balanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Eğitimde yeni bir modelin uygulanmasına tepki gösteren dernek yönetici ve üyeleri Eskişehir Adliyesi önünde toplanarak, Cumhuriyet Savcılığına dilekçelerini teslim etti.

EŞ ZAMANLI

Geçtiğimiz Mayıs ayıda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtılarak yürürlüğe giren ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ isimli eğitim programına karşı çıktıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.  Adliye Binasının önünde üyelerle birlikte açıklama yapan ADD Şube Başkanı Taşar, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli eğitim programının ‘sadeleştirme’ düşünülerek geliştirdiği ifade edilen ‘sadeleştirilmekten’ kastın bilimsel olmaktan uzaklaşmak, laiklik kavramından tamamen arınmak birlik ve eşitlik ilkesinden vazgeçerek bilim, kültür, sanat ve felsefe derslerinin yerine din ağırlıklı içerikler düzenlemek ve bilimsellik yerine dogmatik niteliklere ağırlık veren bu programı yürürlüğe koyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezinin 20 Haziran günü Cumhuriyet Savcılığına bulunduğu suç duyurusunda ve akabinde 24 Haziran 2024 tarihinde Danıştay’a yürütmenin durdurulması yönünde açmış olduğu dava doğrultusunda tüm Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri olarak eş zamanlı suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

SOL Parti'den Eskişehir'de tutuklamalara tepki! SOL Parti'den Eskişehir'de tutuklamalara tepki!

KABUL EDİLEMEZ

Taşar, “Türkiye Yüzyılı Maarif modelini asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini karanlığa sokacak olan bu müfredat programını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Derhal geri adım atılmalıdır” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından AHPADİ Başkanı Mehmet Ektaş ve beraberindeki heyet Adliye’ye giderek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan