Okullarda ilk zil 'uyum' için çalacak Okullarda ilk zil 'uyum' için çalacak

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Anadolu Üniversitesi’ne yeniden Rektör olarak atanan Prof. Dr. Fuat Erdal, iki rektör yardımcısı atadı.
Buna göre, Prof. Dr. Ali Resul Usul yeniden rektör yardımcısı olarak atanırken, Prof. Dr. Haşim Şahin ilk defa bu göreve getirildi.
Yeni görevlendirmeler Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal imzasıyla akademisyen ve idari personele duyuruldu.
Duyuruda, “Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevini yürütmek üzere 2547 sayılı kanunun 13/a maddesi uyarınca Prof. Dr. Ali Resul Usul ve Prof. Dr. Haşim Şahin Rektör Yardımcısı olarak atanmıştır” ifadesine yer verildi.

Prof. Dr. Ali Resul Usul kimdir?

Ali Resul Usul, 1994'te Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 
Ardından Yüksek Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamladı. Doktora eğitimini hem Bilkent Üniversitesi'nde hem de University of Essex'de gerçekleştirdi.
Beykent, Bahçeşehir ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca, T.C. Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı olarak hizmet verdi. 
İstanbul Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde 5 yıl dekanlık yaptıktan sonra Kasım 2021'de Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak atandı.

Prof. Dr. Haşim Şahin kimdir?

Haşim Şahin 1978 yılında Bolu’da doğdu. Üniversiteyi Eskişehir’de okudu. 
Sakarya Üniversitesi'nde yüksek lisansını, Marmara Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 
2001- 2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde görev yaptı. 
2012 yılında doçent, 2018'de profesör oldu. 
Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Şahin, Sakarya Üniversitesi’nin yanı sıra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde ders verdi.

Muhabir: Eray Çankaya