Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk! Eskişehir'de öğretmenlere baskı iddiası: İlkokulda huzursuzluk!

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Sekreteri Zerrin Özkan, eğitimde yaşanan sorunların artarak devam ettiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere, çeşitli vakıf ve derneklerle iş birliği halinde hayata geçirilen ÇEDES benzeri proje ve protokoller, başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenler, eğitim emekçileri ve velileri doğrudan etkilemiş, özellikle okullarda ve okul dışında yürütülen dini içerikli ÇEDES faaliyetleri (cami ziyaretleri, mezarlık temizliği, sınıfların içinde Kâbe ve mezar maketleri ile yapılan dini ritüeller) belirgin şekilde artmıştır. MESEM projesi ile öğrenciler ‘stajyer emeği’ ve ‘beceri eğitimi’ adı altında patronlara ucuz işgücü olarak pazarlanmaktadır. ÇEDES ve MESEM projelerini eğitimin siyam ikizleri olarak tanımlamak mümkündür” dedi.

TARİKATLAR KORUMA ALTINDA

Çocuk haklarına yönelik tehditlerin sürdüğünü ve öğrencilerin beslenme sorunlarının çözülmediğini söyleyen Özkan, yeni müfredatın da iktidarın siyasi hedefleri doğrultusunda hazırlandığını belirtti. Müfredatı reddettiklerinin altını çizen Özkan, “İktidarın siyasi ve ekonomik desteğini arkasına alan tarikat ve cemaatlerin eğitim sistemi içindeki faaliyetleri hem Anayasaya hem de 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olmasına rağmen artarak sürmektedir. Tarikat ve cemaatler sadece siyasi iktidarın değil, yargı kurumlarının da desteği ve koruması altındadır. Sayın bakanın bilimsel, demokratik, laik eğitimden uzaklaştığı için ‘tasdikname’ ile her türlü eğitim sürecinden uzak tutulması uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy