Ekonomik koşullar nedeniyle artan maliyetler, esnaf lokantalarındaki fiyatlara da yansıdı. Esnaf lokantaları, uygun fiyatları ve doyurucu menüleriyle özellikle çalışan kesim ve öğrenciler tarafından tercih ediliyordu. Ancak son dönemde yükselen girdi maliyetleri, lokanta işletmecilerini de fiyatları artırmaya zorladı. Lokantalarda çorba, ana yemek ve tatlı ya da salatadan oluşan üç kap menünün fiyatı, vatandaşlar tarafından yüksek bulunuyor. Lokanta sahipleri, artan maliyetler karşısında zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirtirken, müşteriler ise yemek fiyatlarının artık bütçelerini zorladığını ifade ediyor.

Anadolu Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde akreditasyon süreci Anadolu Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde akreditasyon süreci

Muhabir: Ali Çalık