Okulların açılmasına 1 aydan az bir süre kaldı. Eskişehir’de aileler hazırlıklara başladı. Ancak fiyatlar cep yakıyor. Esnaflar işlerin hareketlenmesini umut ediyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Elektronik iletiler için tebliğ Ticaret Bakanlığı'ndan yeni düzenleme: Elektronik iletiler için tebliğ

Eskişehir’de Yunus Emre Halk Çarşısı’nda satış yapan esnaf Fevzi Beysel, okulların açılmasına kısa bir süre kala esnafların hazırlıklarını tamamladığını, ancak okul kıyafetleri satan esnafların zorluklarla karşılaştığını belirtti.

Beysel, her okulun farklı kıyafet taleplerinde bulunduğunu ve bazı okulların henüz kıyafetlerini bildirmediğini ifade etti. Uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren Beysel, bu durumun maliyetleri artırdığını vurgulayarak, "Hükümet 3-4 tane tasarım belirlemeli ve bu tasarımların dışına kimse çıkmasın demeli. Renkler ve tasarımlar değiştikçe maliyetler de artıyor" dedi.

Okul hazırlıklarına başlayan ailelerin fiyatları yüksek bulduğunu belirten Beysel, "Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Herkes ürünleri Çin’e yaptırıyor, bu da fiyatların artmasına neden oluyor. Doların durumu da fiyatlar üzerinde etkili" diye ekledi.

Tamircilere de değinen Beysel, "Sıcaksular’daki tamirciler boş oturmuyor. Tamir yaptıran vatandaşlar da oluyor, sıfır almak isteyenler de. Biz israfa karşıyız. Tamir edilebilecek ürünler tamir ettirilmeli, modası geçti diye bir ürün çöpe atılmamalı" dedi. Ayrıca, birçok kişinin alışverişlerini kredi kartı ile yaptığını ve bankalara borçlanarak ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Yunus Emre Halk Çarşısı’nın alışveriş için tercih edilen bir yer olduğunu ifade eden Beysel, "Çarşımıza alışveriş yapmak için gelen insanlar genellikle ürünü alır. 10 müşterinin 7’si ürünü alır. Ürün çeşitliliğimiz bol, merkez caddelerdeki gibi sadece bakıp giden müşteri sayısı bizde yoktur. Vatandaş, aklındaki fiyata yakın bir ürün bulduğunda alır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı