Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'e bugün ve önüzmüzdeki iki gün boyunca ysağış uyarısı yapıldı. Bugün öğleden sonra etkili olması beklenen yağmurun Eskişehir'in ilçeleri olan  Odunpazarı, Seyitgazi, Çifteler, Mahmudiye, Han, Sivrihisar, Günyüzü'nde daha da kuvvetli olacağı tahmin edilirken vatandaşlara da tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Eskişehir'deki o kaldırımdan geçmek adeta imkansız! Eskişehir'deki o kaldırımdan geçmek adeta imkansız!

  • 25 Temmuz Perşembe: Gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün olacak. En düşük sıcaklık 20 derece, en yüksek sıcaklık ise 32 derece olacak. Nem oranı %93 civarında seyredecek. Rüzgarın güney yönünden saatte 15 kilometre hızla eseceği tahmin ediliyor.
  • 26 Temmuz Cuma: Cuma günü de sıcaklıklar bir nebze düşecek. Yine gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün olacak. En düşük sıcaklık 20 derece, en yüksek sıcaklık ise 28 derece olacak. Nem oranı %88 olacak. Rüzgarın güney yönünden saatte 22 kilometre hızla eseceği öngörülüyor.
  • 27 Temmuz Cumartesi: Hafta sonu da sıcaklıklar aynı  devam edecek. Yine gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün olacak. En düşük sıcaklık 19 derece, en yüksek sıcaklık ise 28 derece olacak. Nem oranı %93 olacak. Rüzgarın güney yönünden saatte 20 kilometre hızla eseceği bekleniyor.

Meteorolojik Uyarı Renklerinin Anlamları

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kullandığı renkler, hava durumuna ilişkin önemli bilgiler veriyor. İşte bu renklerin anlamları:

Kırmızı: Çok Tehlikeli Durum

Kırmızı renk, hava ile ilgili "çok tehlikeli durum"ların olduğunu belirtir. Bu renk, son derece güçlü bir meteorolojik olayın beklendiği durumlarda kullanılır. Haritada kırmızı renkle işaretlenmiş alanlarda ciddi hasar ve kayıplar meydana gelme olasılığı yüksektir. Bu tür olaylar genellikle geniş bir bölgeyi etkileyerek yaşamı tehdit edebilir. Güncel hava koşulları ve tahminlerin bu durumda sık sık takip edilmesi büyük önem taşır.

Turuncu: Tehlikeli Durum

Turuncu renk, "tehlikeli durum"ları ifade eder. Bu renkle belirtilen meteorolojik olaylar nadiren gerçekleşir ancak meydana geldiklerinde hasar ve kayıplara yol açabilirler. Bu durumda, oldukça tedbirli olunması ve güncel hava durumu ile tahminlerin sürekli izlenmesi gerekmektedir.

Sarı: Potansiyel Tehlike

Sarı renk, hava durumu ile ilgili "potansiyel tehlike" durumuna işaret eder. Tahmin edilen meteorolojik olay, olağan dışı değildir, ancak bu koşullardan etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini belirtir.

Yeşil: Güvenli Durum

Yeşil renk, meteorolojik bir uyarı yapılmasını gerektiren herhangi bir olayın tahmin edilmediğini gösterir. Bu renkle işaretlenen bölgelerde hava durumu normal seyrindedir.

Bu renk kodları, hava durumunu anlamak ve olası tehlikelerden korunmak için önemlidir. Kullanıcıların bu kodları doğru şekilde yorumlayarak güvenli bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olur.

Muhabir: Ali Çalık