Eskişehir'deki bazı mahallelerde sığınmacıların neden olduğu sorunların aileleri endişelendirdiğini belirten Bingöl, “Vatandaşlar bazı mahallelerde çocuklarını dışarı çıkartamıyorlar” dedi.

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl, Irak’a vize serbestisi verilmesini eleştirerek Türkiye’nin mülteci sorununa dikkat çekti. Bingöl, ülkenin demografik yapısının tehdit altında olduğunu ve mültecilerin entegrasyonunun mümkün olmadığını ifade etti.

BUNLAR İSTİLACI

“Bu adamlar bu ülkeye ihanet etmekten hiçbir zaman çekinmiyorlar” diyen Bingöl, “Irak’a vize serbestisi verdiler. Bizler Türk halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu ülkenin sahipleri olarak şapkayı önümüze koyup, düşünmeden hareket edersek bunlar istedikleri gibi at koşturmaya devam edecekler. Dikkat ediyorsanız iktidar bu tür eylemlerde bulunurken muhafelet sessiz kalıyor. Şu anda Türkiye’de 13 milyonun üzerinde sığınmacı var. İstilacı bunlar. İstilacı sayısı her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Bu vize serbestisi ile birlikte Türkiye’de oynanan Büyük Ortadoğu Projesi dedikleri planı işliyorlar. Eğer bizler vatandaşlar olarak aklımızı başımıza getirmezsek bu adamlar bu planlarını bizler gibi görünerek devam ettirecekler ve başarılı olacaklar.” ifadelerini kullandı.

ENTEGRE OLAMAZLAR

Türkiye’nin yaşadığı mülteci sorununun terör sorunundan daha büyük bir problem olduğuna değinen İl Başkanı Bingöl,“Her gün Afganistan’dan sırt çantaları ile İran üzerinden ülkemize 1200 civarı insan geliyor. Bu adamlar kayıtlı değiller, bu adamlar bizlere entegre olamazlar. Ortadoğu’nun çöplüğünde yetişmiş orada kendilerine göre bir sistem kurmuş bir millet bunlar. Bunlar hiçbir topluma entegre olamayacak insanlar. Hükümetin sığınmacı politikası yanlış işledi. Bu yanlış işleyiş ile beraber de bizleri de Avrupa’nın sığınmacı çöplüğü haline getirdiler.” diye konuştu.

Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok! Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok!

BAZI MAHALLELER İÇLER ACISI

Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’in de mülteci problemi yaşadığına dikkat çeken İl Başkanı, şunları şöyledi: “Eskişehir’de ki sığınmacı problemi yüzünden de Erenköy, Sütlüce, Kırmızıtoprak, Çamlıca mahalleleri içler acısı durumda. İnsanlar bu mahallelerde çocuklarını dışarı çıkartamıyorlar. İranlılar ayrıca toplumun ahlakını bozuyorlar. Toplumun ahlakı bozuldu. Zaten insanların yaşadığı toplumu bozmak istiyorsan kültürünü değiştirirsin ve ekonomik olarak sıkarsın.Şu anda da bu sığınmacılar bizleri ekonomik olarak da sıkıyorlar. Japonya’dan bir misafirimiz geldi ve Eskişehir’in Tokyo’dan daha pahalı olduğunu söyledi. Biliyorsunuz Tokyo dünyanın en pahalı şehirlerinden biri.”

HALK DUR DESİN

“Sığınmacılar belli bir zamandan sonra belediye başkan adayları çıkartacaklar”diyen Zafer Partisi Eskişehirİl Başkanı Bayram Bingöl, cümlelerini şöyle noktaladı: “10 yıl sonra milletvekili adayları çıkartacaklar. Türkiye Cumhuriyeti kimliği artık sığınmacılara dağıtılıyor. Neye göre bunları vatandaş yapıyorsun. Biz bunları kendi içimize aldık ya, Suriye Devlet Başkanı Esad diyordur ki sizden Allah razı olsun. Kendi ülkesindeki bütün çöpü attı.Bunlara nasıl dur diyeceğiz? Artık bu duruma dur demeyi halkın söylemesi lazım.”

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy