Örgütlenme çalışması için Mahmudiye İlçe Belediyesine giden DİSK’e bağlı Genel- İş Sendikası başkan ve işyeri temsilcilerinden oluşan 15 kişi, belediye başkanının talimatı üzerine kapı dışarı edildi. İlçe belediyesinde yetki meselesi yüzünden sendika temsilcileri ile belediye başkanı arasında yaşanan sert tartışma yargıya kadar taşındı. Yetkileri ellerinden alınan Genel-İş Sendikası Eskişehir Şube yöneticileri kendilerini kovan belediye başkanından şikayetçi oldu.

Eskişehir’deki Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerinde de örgütlü olan Genel İş sendika temsilcilerinin çalışması ve üyeleriyle görüşmesi engellendiği iddia edildi. Sendikal yetki meselesi yüzünden kaynaklanan tartışma yargıya kadar taşındı.

SENDİKAYA ENGEL OLDU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Coşkun Sakcı ile 15 iş yeri temsilcisinden oluşan heyetin Mahmudiye Belediyesi’nde yürüteceği çalışmaya izin verilmedi. Genel- İş Sendikası Şube Başkanı Sakcı ve temsilcileri Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın talimatı üzerine belediye binasından dışarıya çıkarıldı. Belediyede çalışan ve Genel- İş Sendikasına üye olan işçiler ile sendika temsilcileri yaptıkları açıklama ile Başkan Gündoğan’ın tavrını eleştirdi.

ŞART KOYUP İŞÇİ ALDI

Mahmudiye Belediyesi’nde en fazla üye sayısına sahip olan Genel-İş Sendikası’nın yetkisi Belediye Başkanı İshak Gündoğan’ın müdahalesi ile başka bir sendikaya geçti. Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Belediye-İş Sendikası’nın da örgütlü olduğu ilçe belediyesinde çalışan işçiler arasında büyük bir haksızlık ve ayrımın yapıldığını belirten Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Coşkun Sakcı “İlçe belediyesine hem üyelerimiz ziyarete hem de belediye başkanı ile görüşmeye temsilci arkadaşlarımızla birlikte gittik. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan 21 sendika üyemiz bulunuyor. 19 işçi de Belediye-İş Sendikası üyesi. Belediye başkanı yetkiyi elimizden alabilmek için 3 kişiyi daha işe alarak Belediye-İş Sendikasına üye olma şartı getirdi. Böylelikle karşı sendika üye sayısı bizi geçti ve yetkide elimizden alındı. Onların üye sayısı 22 oldu” diye konuştu.

YETKİLERİ ELLERİNDEN ALINDI

Şube Başkanı Sakcı, “Belediye binasına girdiğimizde bizleri salona aldılar. Başkanla görüşmeyi düşünürken hakaret içeren sözlerle başkan salona girdi. ‘Benim sizlerle görüşecek bir şeyim yok’ diye yüksek sesle bağırdı. Üzerimize yürüdü. ‘Sendikanızın belediyemde örgütlemesine izin vermeyeceğim’ diyerek zabıta görevlilerine dışarı çıkarılmamız için talimat verdi. Bizi resmen belediyeden kovdu. Biz de olay daha fazla büyümesin diye belediyeyi terk ettik” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı! Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı!

OLAY YARGIYA KADAR TAŞINDI

Mahmudiye ilçe belediyesinde sendikacılar ile belediye başkanı arasında yaşanan yetki tartışması mahkemelik oldu. Belediye binasından ayrılan Genel-İş Sendika Şube Başkanı ve işyeri temsilcileri ilçe polis merkezine gelerek İshak Gündoğan’dan şikayetçi oldu. Şube Başkanı Sakçı “Genel-İş Sendikası olarak, başkan hakkında hakaret ve tehdit suçundan şikayetçi olduk. Kendisiyle adalet huzurunda hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan