Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı Kent Lokantası’nda askıda yemek uygulamasını başlattı. Hayırseverler, 65 TL karşılığında bir kap yemek satın alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak yemeğe ulaşmalarına yardımcı olabiliyor.

Eskişehir turizminde yeni dönem başlıyor! Eskişehir turizminde yeni dönem başlıyor!

24 Eylül’de Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmete giren Kent Lokantası, dört kap yemeği 65 TL’ye sunarak bu uygulamayı hayata geçirdi. Hayırseverlerin desteğiyle, yemek ücreti karşılayamayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek sunulması sağlanacak. Gönül rahatlığıyla yemek yiyebilmeleri için, bağışta bulunmak isteyenler kentlokantasi.eskisehir.bel.tr adresinden katkıda bulunabilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından bağış yapma imkanı sunan uygulama ile vatandaşlar, toplumsal dayanışmayı güçlendirerek ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemeğe ulaşmalarına katkı sağlayacak. Ödemeler, tüm kredi kartlarıyla gerçekleştirilebilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Herkesin kendini yalnız hissetmediği bir şehir oluşturmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız var. Dilediğiniz miktarda öğün desteğiyle ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yardım edebilirsiniz” diyerek vatandaşlara dayanışma çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ