Eskişehir’in Doğa Cenneti: Musaözü Tabiat Parkı
Eskişehir, doğal güzellikleriyle hakkında konuşturmaya devam ediyor. Eskişehirlilerin ve şehre gelen turistlerin vakit geçirmekten en çok hoşlandığı doğal alanlardan biri de Musaözü Tabiat Parkı. Rekreasyon potansiyeli ve ilgi çekici güzel manzaraları ile doğa severlerin tercih ettiği Musaözü Tabiat Parkı nerede, nasıl gidilir ve neler yapılır gibi merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.
Musaözü Tabiat Parkı Nerede?
Musaözü Tabiat Parkı, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Eskişehir merkeze 24 km uzaklıkta bir doğa harikası. 2011 yılında bakanlık kararıyla tabiat parkı haline gelen Musaözü Tabiat Parkı, vadi içerisinde olup, akarsu ve göl ağlarıyla doludur. Park, 603 dekar büyüklüğündedir. Parkın adı, bölgede yetişen Musaözü çiçeğinden gelmektedir.
Musaözü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?
Musaözü Tabiat Parkı’na ulaşmak için pek çok seçenek bulunuyor. Şehir merkezinden, Kütahya Eskişehir yolu üzerinden araçla veya toplu taşıma araçlarıyla gidebilirsiniz. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na 29 km mesafedeki Musaözü Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile gitmek isterseniz Tepebaşı’ndaki belediye dolmuşlarını kullanabilirsiniz.
Musaözü Tabiat Parkı’nda Neler Yapılabilir?
Sadece Eskişehirlilerin değil, çevre illerdeki vatandaşların da çok ilgi gösterdiği Musaözü Tabiat Parkı, doğada vakit geçirmek, yürüyüş yapmak, balık tutmak, kamp yapmak, fotoğrafçılık ve kuş gözlemciliği yapmak isteyenler için doğru bir adres. Koruma altındaki tabiat parkında pek çok ağaç türü bulunmaktadır. Karaçam, sedir, laden, kuşburbu, ardıç, üvez, sığırkuyruğu, yabani erik gibi pek çok ağaç türüne rastlamak mümkün. Musaözü Tabiat Parkı aynı zamanda hayvan çeşitliliği açısından da büyük bir yuvadır. Yaban domuzu, tavşan, tilki, kaplumbağa, kurbağa, kirpi, sincap, kara yılan, kertenkele, yeşilkuyruk gibi hayvan türleri bu ormanda yaşıyor. Bazılarına rastlamak mümkündür. Kuş gözlemciliği yapan kişiler için tam bir cennet olan Musaözü Tabiat Parkı’nda görebileceğiniz kuş çeşitleri şöyledir; atmaca, alakarga, şahin, serçe, leş kargası, sığırcık, leylek, yaban kazı, yaban ördeği.