2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte diğer şehirlerden öğrenim görmek için Eskişehir gelen ya da Eskişehir’den başka illere giden öğrencilerin büyük bir yoğun oluşturduğu otogarda faaliyet gösteren otobüs şu günlerde yolcuya hasret kaldı. Şehre gelen veya öğrenciler sayesinde araçlarının dolu gidiş dönüş yaptığını belirten firma yetkilileri, otobüslerin parmakla sayılabilecek yolcuyla Eskişehir otogarına giriş çıkış yaptıklarını belirtti.

Eskişehir'de kaldırıma bırakılan çuvallar sorun yarattı Eskişehir'de kaldırıma bırakılan çuvallar sorun yarattı

YAZ SEZONU İYİ GEÇTİ

Aynı sıkıntının tüm illerden gelen araçlarda da mevcut olduğuna dikkat çeken işletmeciler “İşlerimiz çok güzeldi. Yaz sezonunda Eskişehir’e gelen ve giden yolcular sayesinde araçlarımız dolu gidip geliyordu. Sezon bitince umudumuz Eylül ve Ekim aylarında açılan okullar olmuştu. Yine beklenin üzerinde bir yolcu talebiyle karşılaştık. Zaten bunların çoğu da başka şehirlerden üniversitelere gelen öğrenciler oldu. Öğrenci de gelip gidince araçlar yine boş gelip gitmeye başladı” dedi.

ZAMLAR İSYAN ETTİRDİ

Otobüs sahiplerinin en çok yakındığı ise her zamanki gibi akaryakıt zamları oldu. Her sabah uyandıklarında akaryakıt zam haberiyle karşılaştıklarını belirten firma sahipleri “Bu yüzden iş yapamaz hale geldik. Mazot, yağ, şoför, yardımcısı maaşları derken vergi ve primleri ödediğimizde elimiz de bir kalmıyor. Çoğu zaman masrafları cebimizden karışılmaktayız” diye konuştu.
FİYATLAR DA YÜKSELDİ
Eskişehir terminalinde faaliyet gösteren firmalardan edinilen bilgilere göre, Eskişehir –İstanbul en düşük 600 TL, Eskişehir- Ankara 350 TL, Eskişehir- Bursa 300 TL, Eskişehir- Kütahya 120 TL, Eskişehir-Antalya 700 TL, Eskişehir -Bodrum 1200 TL olarak uyguladığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi