Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borç talimatının ardından harekete geçen Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkilileri tahsilât için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından talimat beklendiğini açıkladı.
Eskişehir’deki belediyeler bünyesindeki şirket çalışanlarının sigorta prim borçlarının ödenmesi için verilen talimat gereği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz’da partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönetimindeki belediyelerin Sosyal Güvenlikken Kurumuna (SGK) olan borçlarının ödenmesi konusunda yaptığı açıklama Eskişehir’deki kurumu da hareketlendirdi.

100. Yıl Kültür Merkezi Eskişehir halkının hizmetine açıldı! 100. Yıl Kültür Merkezi Eskişehir halkının hizmetine açıldı!

BORÇLAR TESPİT EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Tüm illere olduğu gibi Eskişehir’deki bakanlığa bağlı Sosyal Sigortalar Müdürlüğü’ne talimat gönderildi. Başlatılan prim operasyonuyla birlikte Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri bünyesinde oluşturulan şirketlerin defterleri incelemeye alındı. Sigorta müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirketlerin sigorta müdürlüğüne olan borçları belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının hemen ardından, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Eskişehir’deki belediyelerin borçlarını tespit etti.

DÜĞMEYE ANKARA BASACAK

Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Belediyelere ait prim borçlarının belirlendiği, ancak tahsilâtları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından talimat beklendiğini açıkladı. Yetkililer, Eskişehir’deki alacak tahsilatlarına bağlı oldukları bakanlıktan gelecek emir doğrultusunda harekete geçilip, borçlu belediyelere gereken talimatında bildirileceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan