Eskişehir temsilcisi 2 Eylülspor'un Kulüp Başkanı Tuna Üçtaş, yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Temsilcimiz 2 Eylülspor yeni sezon hazırlıklarına geride bıraktığımız pazartesi günü Necdet Yıldırım Sahası’nda antrenör Oktay Arıkan ve yardımcıları idaresinde başladı. Sezonun ilk antrenmanını 2 Eylülspor yönetimi de takip ederken Başkan Tuna Üçtaş yeni sezona dair açıklamalarda bulundu. Üçtaş, “Sezonu açtık, her takımın bir hedefi var bizim de bir hedefimiz var. Bunca emek bunca çaba boşa gitsin istemiyoruz. Elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Eskişehirspor için ve kendimiz için gerekli mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Önce can sonra canan derler biz de bu felsefe ile hareket edeceğiz. Biz iyi olacağız ki Eskişehirspor da iyi olsun” diye konuştu.

Takviyeler yapılacak

Transfer çalışmaları ve saha seçimi hakkında da konuşan Başkan Üçtaş, “Asıl kadromuzu genel olarak tamamladık fakat eksik olduğunu düşündüğümüz bölgeler var. Bu bölgelerde de gerekli takviyeleri kısa süre içerisinde halledeceğiz. Şu anda 19 kişilik bir kadromuz var önümüzdeki hafta denemelerde gelecek arkadaşlarımız olacak. İçlerinden iyi çıkan oyuncuları transfer edeceğiz olmazsa aklımızda olan oyuncular var onlara yöneleceğiz. Saha konusuna gelecek olursak maçlarımızı Necdet Yıldırım’da oynamak istiyoruz. Burası çok merkezi bir yer ve seyircinin de geleceği bir yer. ESOGÜ’de oynanacak gibi gözüküyor ama hava şartları el verirse burayı istiyoruz” dedi.

Eskişehirspor taraftarıyız

“Eskişehirspor’un 19 Takımında yer alan oyuncuları değerlendirecek misiniz?” Sorusu üzerine Başkan Üçtaş, “Bu konu ile alakalı Eskişehirspor ile penetre bir halde çalışıyoruz. U19’da da bir başarıya ihtiyacımız var” derken seyirci konusuna da değinen başkan, “Hepimiz Eskişehirspor taraftarıyız. Onları canı gönülden destekliyoruz Eskişehirspor şehrimizin 1. takımı ama biz de bu şehrin çocuğuyuz ve yolumuza Eskişehir’in çocukları ile devam ediyoruz. Fikstür nasıl olacak bilmiyorum ama büyük ihtimal Es Es dışarıdayken biz içeride oynayacağız. Bu yüzden içeride oynayacağımız maçlarda onların inanılmaz desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Uzak deplasmanlar var

Deplasmanları de değerlendiren Üçtaş, “Bu sene uzak deplasmanlara gideceğiz. Bu konu hakkında belediye başkanlarımızla görüşüyoruz temaslarımız devam ediyor. Fakat şu an için daha somut adımlar atamadık çünkü her şeyin daha çok başındayız ve fikstür belli değil. Fikstür belli olduktan sonra biz de gerekli çalışmalarımızı hızlandıracağız ve belediyelerimiz ile tekrar görüşeceğiz. Az bir süre kaldı fikstürümüz belirlendikten sonra resmi adımlarımızı atacağız. Herkes için hayırlısı olsun. Sakatlıksız ve sıkıntısız bir sezon diliyorum herkese. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kulüp Başkanı Tuna Üçtaş

Alaattin Çoban’dan Öykü Gürman’a anlamlı hediye Alaattin Çoban’dan Öykü Gürman’a anlamlı hediye

2 Eylülspor yönetimi

Kendimize güveniyoruz

2 Eylülspor’da Teknik Direktör Oktay Arıkan, açıklamalarda bulundu. Kendilerine güvendiklerini belirten Arıkan, “Oyuncularımıza güveniyoruz. Herkesle başa baş oynamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hepsi çok değerli

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yeni sezon hazırlıklarına başlayan 2 Eylülspor’da antrenör Oktay Arıkan, Arıkan, “İnşallah sakatlıksız, kazasız, belasız bir sezon olur. Bildiğiniz gibi geçen sene ligimizi namağlup şampiyon tamamladık ama orası yerel bir ligdi. Şimdi artık zorluk derecesi yüksek olan maçlar oynayacağız buraya hazırlanmamız gerekiyor. Eskişehirli oyunculardan kurulu bir ekip kurduk hepsi bizim gözümüzde değerli. Onlar için de bu arenada yeni bir şans kapısı baktığımız zaman. Biz hepsine inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

15 gün boyunca çift antrenman

Antrenmanlar hakkında bilgi veren Arıkan,” Çalışmalarımıza start verdik. 15 gün boyunca çift antrenman çalışacağız. Sabahları Osmangazi Üniversitesi Sahası’nda akşamları ise Necdet Yıldırım Sahası’nda topbaşı yapacağız. Bu süreçte hazırlık maçları da yapacağız fakat önce süreci tamamlamamız lazım. Rakiplerimiz il dışından ve Eskişehir içinden takımlar olacak. Bizden derece olarak yüksek olan takımlarla oynamak istiyoruz açıkçası çünkü hangi derecedeyiz görmemiz lazım. Fırsat olursa Eskişehirspor ile de hazırlık maçı oynayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İnancımız yüksek

BAL 6. Grubu değerlendiren Oktay Arıkan, “4 Mersin, 3, Konya 3 Antalya, 1 Isparta, 1 Aksaray, 2’de Eskişehir takımı var bu ligde. Takım kuran 3-4 tane takımı biliyoruz. Manavgat, 2 tane Konya takımı iddialı gözüküyor. Tabi herkesin bir iddiası var. Eskişehirspor şu an için en favori takım olarak gözüküyor. Fakat bu işler sahada oluyor biliyorsunuz. Biz de genç ve dinamik bir takım kurduk. İnşallah tüm takımlar ile başa baş oynayabilen bir takım olacağız. Bunu da başaracağımızı düşünüyoruz inşallah” dedi.

Antrenör Oktay Arıkan ve yardımcıları Kayacan Erdoğan, Aykut Yenen

Kurban kesildi dualar edildi

BAL’da yeni sezon hazırlıklarına başlayan 2 Eylülspor, geride bıraktığımız pazartesi günü ilk antrenmanını saat 17.30’da Necdet Yıldırım Sahası’nda yaptı. Kulüp yöneticilerinin, teknik heyetin ve futbolcuların yer aldığı antrenman öncesi kazasız, belasız bir sezon olması temennisi ile kurban kesildi. Gerçekleşen kurban kesiminin ardından 2 Eylülspor ekibi ilk antrenmanına düz koşular ile başlayarak start verdi.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Aytaç Ersoy