Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi, Çamlıca mahallesi, Ulusal Egemenlik Bulvarı'nda yaşanan olay, hem trafiği felç etti hem de toplu taşıma hizmetlerini aksattı. Çin'in Yangzhou limanından yüklenerek Bursa'nın Gemlik ilçesindeki limana gelen ve Konya'ya gitmek üzere yola çıkan, 06 AN 2734 plakalı rüzgar türbini gövdesi taşıyan tır, Eskişehir'e ulaştığında çevre yolundaki üst geçit ve köprülerin standart yüksekliklerinin üzerinde olduğu için şehir merkezine girmek zorunda kaldı. Ancak seyir halindeyken yolda bulunan bir tümseğe takılması sonucu arıza yaptı. Bu durum, hem bölge trafiğini olumsuz etkiledi hem de toplu taşıma seferlerinde aksaklıklara neden oldu.

86 TONLUK YÜK TRAMVAY SEFERLERİNİ AKSATTI 

Dorsesinde 86 ton 785 kilo ağırlığındaki devasa rüzgar türbini gövdesi parçası bulunan tır, arıza yaptığı noktada tramvay yolunu işgal etmesi nedeniyle SSK-Batıkent hattındaki tramvay seferlerinin durmasına neden oldu. Yaşanan bu olumsuzluk, vatandaşların ulaşımını güçleştirdi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde su kesintisi Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde su kesintisi

TRAFİK TEK YÖNLÜ AKIŞA ALINDI

Olay yerine gelen şirket yetkilileri ve ekipler, büyük zorluklarla arızalı tırı yoldan kaldırarak cadde üzerine geri çekti. Tramvay seferleri normale dönse de, Ulusal Egemenlik Bulvarı’nda trafik yoğunluğu nedeniyle tek yönlü olarak akışa alındı. Yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardından, tırın arızası kısmen giderildi ve araç, gece saat 04.00'te Konya yönüne hareket etti. Bulvardaki trafik akışı da  normale döndü.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE