Eskişehir Valisi Aksoy, sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı mesajında mimarların toplumların kültürel mirasını geleceğe taşıyan önemli figürler olduğuna dikkat çekti.

Eskişehir Büyükşehir kaldırım ve yolları yeniliyor Eskişehir Büyükşehir kaldırım ve yolları yeniliyor

"Mimarlar, Kültürün Geleceğe Taşınmasında Önemli Bir Rol Üstleniyor"

Vali Aksoy, mimarların sadece yapılar inşa etmediğini, aynı zamanda halkın hikayelerini ve hayallerini de bu yapılara işlediğini belirtti. “Mimarlar, imar edilen yerlere halkın hikayelerini ve hayallerini, bir kültürün gelenekten geleceğe nakşedeni olmuştur” diyen Aksoy, tarih ve doğal çevrenin korunmasının şehir kültürünün en önemli unsurlarından biri olduğunun altını çizdi.

"Tarihi ve Doğal Çevreyi Koruyarak Geleceğe Aktarmalıyız"

Vali Aksoy, mimarlık alanında yapılan çalışmaların kültürel mirasın korunmasında büyük bir rol oynadığını ifade etti. Bu çerçevede, “Tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir vatan, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

"Mimarların Çabalarıyla Yaşanabilir Mekanlar İnşa Edilebilir"

Aksoy, yaşanabilir mekanların inşası, mevcut yapıların yenilenmesi ve geçmişin kültürel ve tarihi değerlerinin korunmasının mimarların ve teknik uzmanların çabaları sayesinde mümkün olduğunu vurguladı. Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bu özel günde tüm mimarlara başarılar dileyen Aksoy, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor, tüm mimarlarımızın çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam dileğiyle sevgi ve saygılar sunarım.”

Kaynak: Haber Merkezi