Dernek yönetim kurulu, Vali Aksoy’a derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri, sosyal projeleri ve aktiviteleri hakkında kapsamlı bilgi sundu.

Eskişehir'de miniklerin ellerinde "ErasmusDays" pankartları Eskişehir'de miniklerin ellerinde "ErasmusDays" pankartları

Derneğin Amaç ve Faaliyetleri

Ziyarete ESGASTRODER Başkanı Murat Arnik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Arnik, derneğin sektördeki önemli bir boşluğu doldurduğunu vurgulayarak, “Eskişehir’de yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren 5 bin işletme, 52 bin çalışan ve 1.300 tedarikçi firmayı bir araya getireceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile güzel ve faydalı işler üreteceğiz,” dedi.

Gastronomi Ekonomisine Katkı

Murat Arnik, Türkiye'de yıllık gastronomi ekonomisinin 50 milyar dolar olduğunu belirterek, “Eskişehir olarak bu pastadan hak ettiğimiz payı almak istiyoruz. İnsanların turizm hareketine katılma nedenleri arasında bir şehrin mutfak kültürünü tanımak ve tarihi dokusunu keşfetmek bulunuyor,” şeklinde konuştu. Gastronomi turizminin önemine dikkat çeken Arnik, yerel kültür ve gastronomisini ön plana çıkararak Eskişehir’in potansiyelini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Vali Aksoy'dan Destek Mesajı

Vali Hüseyin Aksoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ESGASTRODER’in Eskişehir’e kazandırdığı katkılardan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Vali Aksoy, derneğin yiyecek içecek sektöründe olumlu katkılar sağlayabileceğinden umutlu olduğunu ve valilik makamı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gelecek Vizyonu

ESGASTRODER’in hızlı yapılanması ile Türkiye’ye örnek olma yolunda ilerlediğini dile getiren Arnik, Eskişehir’i uluslararası bir marka şehir haline getirmek için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi