Programına ilk olarak Sivrihisar Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek başlayan Vali Aksoy, Kaymakam Hüseyin Sayın'dan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakam Sayın, tarihi zenginliklere sahip Sivrihisar’ın geçmişten günümüze önemli bir rol oynadığını belirterek, ilçede vatandaşların huzur içinde yaşadığını ifade etti. Vali Aksoy’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın, bu tür buluşmaların önemine vurgu yaptı.

Vali Aksoy, ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen bir projeye katılarak, Sivrihisar Ziraat Odası Başkanlığı'na anıza ekim makinesi ve Karacaören Mahallesi Muhtarı'na koyun yıkama makinesi teslim etti. Bu projelerin tarımsal üretimdeki iklim değişikliği etkilerini azaltmaya yönelik olduğunu belirtti.

Daha sonra, Sivrihisar Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Aksoy, Belediye Başkanı Habil Dökmeci ile bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Dökmeci, ilçede yürütülen projelerin vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Şehit ailelerini unutmayarak, Hızırbey Mahallesi'nde yaşayan Şehit Asb. Çvş. Sinan Koç’un ailesini de ziyaret eden Vali Aksoy, şehidin ailesiyle bir süre sohbet ederek, onlara sağlık ve sabır diledi.

Vali Aksoy, her ay düzenli olarak yaptığı Muhtarlar Toplantısı’nı da Sivrihisar'da gerçekleştirdi. Toplantıda, muhtarların sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri üzerinde durdu. Vali Aksoy, muhtarların mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü ve taleplerin önemini vurguladı.

İşte Eskişehir'in 2023 yılı vergi rekortmenleri İşte Eskişehir'in 2023 yılı vergi rekortmenleri

Eskişehir Sivrihisar Nasreddin Hoca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Aksoy, yaşlılarla birebir ilgilenerek, onların toplum için taşıdıkları öneme dikkat çekti. “Yaşlılarımız, milli değerlerimizin ve kültürümüzün en önemli temsilcileridir. Onlara saygı göstermek, toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur,” dedi.

Son olarak, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ni ziyaret eden Vali Aksoy, göçmenlerin geri gönderme süreçlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesi için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Burada, Eskişehir’in düzensiz göçle mücadelesine yönelik atılan adımları değerlendirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ