Heyet, Eskişehir ile sanayi, kültür ve turizm alanlarında işbirliğine hazır olduklarını belirtti. İki taraf arasındaki karşılıklı görüşmelerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceği ifade edildi.

Makedonya heyeti, ERİAD’ın daveti üzerine Eskişehir’e gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Heyet, ziyaret programına derneğin yönetim kurulu başkanı ve üyeleriyle bir araya gelerek başladı. Heyette Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski’nin birinci yardımcısı İzzet Majiti’nin danışmanı Mustafa Veselli, İçişleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni, Birinci Başbakan Yardımcısı Protokol Başkanı Halit İseni, Üsküp Çayır Belediye Başkanı Visar Ganju ve İçişleri Bakanlığı Kişisel Güvenlik Sorumlusu Basri Shagiri gibi önemli isimler yer aldı.

Eskişehir ve Makedonya İşbirliğine Hazır

ERİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Şentuna, Eskişehir’in Makedonya ile özellikle sanayi, kültür ve turizm gibi alanlarda işbirliğine hazır olduğunu belirterek, “Daha önce Balkanlar’a düzenlediğimiz gezilerde Eskişehir’i tanıttık ve anlattık. Derneğimiz Balkanlar’dan gelen Türk iş insanları tarafından kuruldu ve bu bölge ile güçlü partnerlerimiz var. Karşılıklı olumlu görüşmeler gerçekleştirdik ve Makedonya Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından Cumhurbaşkanlığı binasında ağırlanmıştık. Bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduk. Bugün de ilk defa Balkanlar’dan derneğimize bir ziyaret gerçekleşiyor. Biz de en kısa zamanda Makedonya’ya iade-i ziyaret yapmayı planlıyoruz.” dedi. Şentuna, Türkiye’ye göç eden Makedonya kökenli vatandaşların kaybettikleri hakların geri kazanılması konusunda destek istedi.

İlk Resmi Ziyaret Eskişehir’e

Makedonya İçişleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni, görevde bulundukları sürede ilk resmi ziyaretlerini Eskişehir’e gerçekleştirdiklerini belirtti. İseni, “Görevimizin verdiği yetkiler çerçevesinde, Arnavut ve Kuzey Makedonyalılar için ne yapabiliriz diye düşündük ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere Eskişehir’e geldik. Önceki hükümetin uzun süre görevde kalmasından dolayı bazı sorunların çözümü zaman alabilir. Ancak, biz bu sorunların çözümü için gerekli adımları atacağız ve yeni bir müdürlük oluşturarak sorunun takibini yapacağız. Balkan kökenli vatandaşların sorunlarını çözmek için birlikte çalışacağız ve işbirliğimizin devamını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı! Eskişehir'de yayalara geçecek yer kalmadı!

Kahvaltılı basın toplantısının ardından heyet, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ı makamında ziyaret etti. Makedonyalı bürokratlar, sanayi ve turizm alanlarında yapılan gezilerin ardından Eskişehir’den ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi