Gürcan, haberde kullanılan fotoğrafın kendisine ait olduğunu ancak haberde bahsi geçen eğitim ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, bu tür haberlerin kendisini hedef gösterdiğini ifade etti.

"Karalama Kampanyasına Karşı Sadece Hukuki Süreç Yürütmek İstiyordum"

Ayşen Gürcan, açıklamasında, başından beri bilinçli olarak yürütüldüğüne inandığı bu karalama kampanyasına sadece hukuki süreç ile karşılık vermek niyetinde olduğunu vurguladı. Gürcan, "İktidar partisi milletvekili olarak ülkede birçok acı gündem varken, gerçek sorunlara çözüm aramak varken sanal gündemlerle kamuoyunu meşgul etmekten kaçınıyorum" dedi. Ancak olayın yerel medya ve bazı çevrelerce ideolojik propaganda amacıyla kullanıldığını ve günlerdir suistimal edildiğini söyledi.

"Basın Etik İlkelerden Uzaklaşıyor"

Gürcan, basının kamuoyunu gerçek ve kamu yararına olan haberlerle bilgilendirmesi gerektiğine dikkat çekti. "Yalan haberlerle hedef göstermek, mesnetsiz iddialarla meseleleri çarptırmak basın etiğine oldukça aykırı" diyerek, bazı basın mensuplarının bu tür haberlerle paralı basın tetikçiliğine dönüştüğünü iddia etti. Gürcan, hayatını öğretmen yetiştirmeye adayan bir kadın olarak, bu tür haberlerin, kendisini kadın öğretmenlerle karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirterek, bunun çirkin bir politik istismar olduğunu vurguladı.

"Gerçeklerin Araştırılmasını Beklerdim"

Gürcan, başka partilere mensup meslektaşlarının ve medya mensuplarının haberin kaynağını araştırmasını beklediğini ifade etti. "Eskişehir’de en kolay ulaşılan kişilerden biri olarak, olayın gerçekliğinin sorulmasını beklerdim. Ancak hakikatten çok, kendi siyasi tabanlarını köpürtmeyi tercih ettiler" dedi. Gürcan, medya ve siyaset camiasını, ülkenin gerçek sorunlarına çözüm aramak yerine sanal gündemlerle kamuoyunu daha da meşgul etmekle suçladı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı Anadolu Üniversitesi İletişim Kulübü tanışma toplantısı

"Enstitü Sosyal’de Aktif Bir Görevim Yok"

Ayşen Gürcan, Enstitü Sosyal’in kamu yararına araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten bir düşünce kuruluşu olduğunu belirtti. Gürcan, yoğunluğu sebebiyle aktif bir görev üstlenmediğini, ancak gönüllü olarak danışma kurulunda destek verdiğini söyledi. Haberde bahsi geçen eğitimle ise hiçbir söz hakkı ya da faal görevi olmadığını vurguladı.

"Yalan Haberle İlgili Hukuki Süreci Başlattım"

Gürcan, Sözcü Gazetesi’nin haberiyle ilgili hukuki süreci başlattığını belirterek, bu yalan haberin kamu vicdanını suistimal etmeye yönelik olduğunu söyledi. "Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını bilmelerine rağmen bu kadar fütursuzca yalan söyleyebilmeleri, kamuoyunu istedikleri gibi manipüle edebileceklerine inanmalarındandır" diye ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi