"İkna Sanatı" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Dönem Başkanı ve saymanın sunumu büyük ilgi gördü.

 

Çocuklar ve Gençler İçin Umut Veren Projeler

Etkinlik sırasında Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Şaha Elif Ergin, kulübün gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine dair önemli bilgiler verdi. Ergin, Eskişehir’de gençlerin eğitimi, kadınlara destek ve liderlik gelişimine yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Kulüp olarak burs desteği veriyoruz, kadınlara yönelik çalışmalarımız var. Ev kadınlarına ve gençlerin eğitimine ilişkin projeler yürütüyoruz. 2022 yılında Eskişehir'deki Osmangazi Tıp Fakültesi'ne bağışladığımız ambulanslarla 2 binden fazla hastanın taşınmasını sağladık. Şimdi de Eskişehir'deki ihtiyaç sahibi kurumlar, gençler, kadınlar ve çocuklar için yeni bağış projelerine destek olmayı hedefliyoruz.”

 

Siber Zorbalığa Karşı Mücadele

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Dönem Başkanı Melih Aşıcı, toplantıda yaptığı konuşmada siber zorbalığın günümüzde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çekti. Aşıcı, sabah oturumunda bir kolej öğrencilerine siber zorbalık ve akran zorbalığı konulu bir seminer verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan siber zorbalık, çocuklarımızı ciddi risklerle karşı karşıya bırakıyor. Bu nedenle yasaklamaktan ziyade, çocukları bu konuda bilinçlendirmek çok daha önemli. Onlara neyi paylaşmamaları gerektiğini öğretmek, kişisel güvenliklerini nasıl sağlayacaklarını anlatmak gerekiyor. Ailelerin de çocuklarını bu konuda eğitmesi, onların internet üzerindeki davranışlarını denetlemesi büyük önem taşıyor.”

 

Gelecekteki Projeler

Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü Gelecek Dönem Asbaşkanı Uğur Berkay Tamer, kulübün önümüzdeki dönemde hayata geçireceği projelerden bahsetti. Tamer, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk projeleriyle kulübün birçok alanda öncü olduğunu vurgulayarak şunları ekledi:

“Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca okullarda siber zorbalık üzerine seminerler düzenledik ve mesleğinde başarılı kişileri öğrencilerimizle buluşturduk. En son Osmangazi Üniversitesi’ne bağışladığımız ambulans gibi birçok projeye devam edeceğiz.”

 

Eskişehir'e Gelmekten Mutluyuz

Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü Dönem Saymanı Kürşat Muratlı ise Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muratlı, etkinlikte ikna sanatı üzerine bir sunum yapacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

ETO'dan dünya odaları ile ekonomi değerlendirmesi ETO'dan dünya odaları ile ekonomi değerlendirmesi

“Avrupa başkentlerini kıskandıracak güzellikteki Eskişehir'e gelmek büyük bir mutluluk. Yazılıkaya Rotary Kulübü'nün daveti üzerine burada olmak onur verici. Bu akşam ikna teorisinden ve ikna sanatının inceliklerinden bahsedeceğiz. Yazılıkaya Rotary Kulübü’ne bu fırsatı sundukları için tekrar teşekkür ederim.”

Kaynak: Haber Merkezi