Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık ve dolandırıcılık konularında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi. 3 Ekim ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında yürütülen etkinliklerde, toplamda 2.843 vatandaşa yüz yüze bilgilendirme yapıldı.

Bu süreçte, "Hırsızlık Olaylarına Karşı Basit Güvenlik Tedbirleri" ve "Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Basit Güvenlik Tedbirleri" başlıklı toplam 1.217 adet broşür dağıtıldı. Böylece vatandaşların, güvenlik önlemleri konusunda daha bilinçli hale gelmesi hedeflendi.

Ayrıca, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Ahmet Hamdi Bayraktar İlkokulu'nda düzenlenen Polis Meslek Tanıtım Etkinliği'nde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis köpekleri eğlenceli gösteriler gerçekleştirdi. Bu etkinlik, çocukların hayvan sevgisi kazanmalarına katkı sağladı.

Eskişehirliler yaza Sümer Parkı'nda veda etti! Eskişehirliler yaza Sümer Parkı'nda veda etti!

Polis ekiplerinin yürüttüğü bu çalışmalara vatandaşların gösterdiği ilgi, toplumsal güvenliğin artmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ