Odunpazarı ilçesindeki okullarda görev yapan öğretmenler ek ders ücretlerini alamadı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu ve Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, yaklaşık 6 bin 500 eğitim emekçisinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihmali yüzünden mağdur olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde birçok ilçede yaşanan ek ders mağduriyetinden Odunpazarı bölgesinde görev yapan öğretmenler de nasibini aldı. Ek ders ücretleri normalde bir sonraki ay hesaplarına yatan öğretmenlere, aralık ayında ise yıl sonu olduğu ve ücretler o yılın bütçesinden verildiği için son hafta ödeme yapılıyor.

EK DERS ÜCRETLERİ YATIRILMADI

31 Aralık’ta yılın son iş günü sona ererken Türkiye’nin birçok yerinde ek ders mağduriyeti yaşandı. Eskişehir’de de Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretleri hesaplarına yatmadı. Yaşanan sorunun Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödenek başvurusunda bulunmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

İŞLEM ZAMANINDA YAPILMADI

Yaşanan mağduriyetle ilgili konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Normalde 31 Aralık’tan önce yatması gerekiyordu. Ödenek gelmediği söylendi. Büyük bir ihtimalle geç yapılmış, zamanı kaçırılmış. Eskişehir’de sadece Odunpazarı’nda sıkıntı var. Diğer ilçelerde yattı ancak Türkiye genelinde birçok ilçede de aynı sorun var. Biz devreye girdikten sonra yatıracaklarını söylediler” dedi.

Eskişehir'de kayıtları başladı: Önünde kuyruklar oluştu! Eskişehir'de kayıtları başladı: Önünde kuyruklar oluştu!

ASIL SORUMLU BAKANLIK

Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ise, mağduriyetin sorumlusunun Milli Eğitim ve Bakanlık olduğunu belirterek, “Kamu Hesapları Bilgi Sistemi'nin (KBS) diye bir sistem var. Her yıl aralık ayı sonunda hesapları devrediyorlar bir sonraki yıla. Onu daha erken kapattıkları için ders ücretleri sisteme girilemedi. Giremeyenler ek ödenek istemek zorunda kaldılar. Bu ödenek gelmiş aslında ama sistem henüz açılmamış. Sistemin açılmasını ve ücretlerin banka hesaplarına yatmasını bekliyoruz. Buradaki asıl sorumlu Bakanlık. Neredeyse 15 gün geçti. Öğretmenler mağdur durumdalar. Sorumluluğu herkes birbirinin üstüne atıyor. Sorumlusu Milli Eğitim ve Bakanlık” ifadeleri kullandı.

Kaynak: M. ANIL AKSOY