Son beş yılda, bu merkezden yararlanarak ücretsiz at binme ayrıcalığı yaşayan çocukların sayısı 8 bin 951’e ulaştı.

Eskişehir'de polise direndi: Yalanları pes dedirtti! Eskişehir'de polise direndi: Yalanları pes dedirtti!

Atla Tanışma Etkinlikleri

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği “Atla Tanışma Etkinliği” ve “Eskişehir’de Ata Binmeyen Çocuk Kalmasın” programları, çocukların atlarla tanışmasını ve binme deneyimi kazanmasını sağlıyor. Merkezde oluşturulan özel alanda, uzman eğitmenler eşliğinde çocuklar ata binmeyi öğreniyor.

Uzman Eğitmenler Eşliğinde Güvenli Deneyim

Doğal Yaşam Merkezi yetkilileri, merkezi ziyaret eden öğrencilere gerekli bilgileri aktardıktan sonra atları tanıtıyor ve biniş tecrübesi yaşatıyor. Bu sayede çocuklar, atlarla güzel bağlar kurarak keyifli bir deneyim yaşıyor. Ayrıca, merkezde özel bireylere yönelik düzenlenen adaptif binicilik eğitimlerinden yararlanan kişi sayısı da 455 oldu.

Aileler ve Eğitim Kurumlarından Destek

Ata binen çocuklar, yaşadıkları deneyimden büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, aileler de Tepebaşı Belediyesi’ne sağlanan hizmetten ötürü teşekkürlerini iletiyor. Kentteki ilkokulların yetkilileri, merkeze başvurarak randevu alabiliyor ve çocuklar için ata biniş deneyimi organizasyonu yapabiliyor.

İletişim Bilgileri

Bursa Çevre Yolu 4. Kilometrede hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nin faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilir. Bu projeler, çocukların doğayla etkileşim kurmasını ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi