Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Eskişehir’de saldırıya uğrayan aile hekimini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Bakan Memişoğlu, telefonla aradığı Favziçakmak Aile Sağlığı Merkezi aile hekimlerinden A.D’ye, çocuğuna rapor vermediği için sinirlenen bir kadının saldırısı sonucu yaralanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İnsanlara doktorların kıymetini anlatmaya çalıştıklarını, bu tür saldırı olaylarının cehaletten başka bir şey olmadığını ifade eden Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun, “Tamamen arkanızdayız, davanızı da takip ediyoruz. Eskişehir’e geldiğimde mutlaka sizi ziyaret edeceğim. Olayı bir de sizden dinlemek isterim” dediği öğrenildi.

PEKİ NE OLMUŞTU?

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesindeki Favziçakmak Aile Sağlığı Merkezi’nde 4 aile hekiminden biri olan A.D, başka bir aile hekimine kayıtlı Y.C. adlı kadının çocuğunu muayene etmişti. 

OLUMSUZ YANIT VERDİ SALDIRIYA UĞRADI

Eskişehir'de gazilik unvanı için anma töreni düzenlendi Eskişehir'de gazilik unvanı için anma töreni düzenlendi

Muayene sonucu çocuğun bir sağlık sorunu olmadığını saptayan kadın aile hekimi A.D, oğluna rapor talebinde bulunan anne Y.C’ye olumsuz yanıt vermesi üzerine saldırıya uğrayarak yaralanmıştı.

Saldırgan Y.C’nin elinden güçlükle kurtarılan yaralı aile hekimi A.D, 112 Acil Servis ambulansıyla Şehir Hastanesine kaldırılmış, “Beyaz kod” verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polisler, saldırgan kadını gözaltına almıştı. Saldırgan kadın Y.C. dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ