Eskişehir'de telefoncular da şaşkın: Hepsi aynı! Eskişehir'de telefoncular da şaşkın: Hepsi aynı!

Köksal, “Ülkemizde birinci basamak sağlık kuruluşu olarak ağır şartlarda hizmet veren aile sağlığı merkezleri, son günlerde bakanlık tarafından ortaya atılan yönetmelikle diken üstünde çalışıyor,” ifadelerini kullandı.

Aile Sağlığı Merkezlerinin Yükü Artıyor

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa’daki meslektaşlarına göre beş kat fazla çalışan aile sağlığı merkezlerinin huzurunu bozmanın nedenini sordu. “Günlük ortalama 65-100 hasta bakan ve bunun yanında yüzlerce ek görevi bulunan aile hekimleri, bakanlığın aldığı skandal kararlarla yürüyen sistemi kitleme çabası içine girmiştir,” dedi.

İş Güvencesi Yok, Haksızlık Var

Köksal, aile hekimliği sisteminde çalışan bireylerin iş güvencesi olmadan hizmet verdiğini belirterek, “Bakanlık, eksikleri paydaşları ile bir araya gelip çözmek yerine, işleyen sisteme çomak sokuyor. Aile hekimliğini tercih etmeyenlerin cezalandırılması, aile sağlığı merkezlerine yansıtılamaz,” şeklinde konuştu.

Mücadele Sözü Verdi

Aile hekimlerinin sorunlarını gündeme getiren Köksal, “Sağlık sisteminin temel taşları olan aile sağlığı merkezlerinin gündeme gelen taslak yönetmeliğini kabul etmiyoruz. Her çalışanın mutlu şekilde işe geleceği ve huzurlu bir ortamda çalışacağı için gerekli mücadeleyi vereceğim,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi