Edinilen bilgilere göre, Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi’nde yaşayan 56 yaşındaki İsmail Karaçoban, 15 Ekim sabahı saat 07.10 civarında evinden ayrıldı. Alzheimer hastası olan Karaçoban’dan, o saatten sonra bir daha haber alınamadı. Ailesi, Karaçoban’ın kaybolduğunu fark eder etmez yetkililere haber verdi.

Eskişehir'deki fırın şaşırttı: Bu kez zam değil indirim! Eskişehir'deki fırın şaşırttı: Bu kez zam değil indirim!

Sevgi İzi Dövmesi Yardımcı Olabilir

İsmail Karaçoban’ın ailesi ve yakınları, onu bulmak için çabalarını sürdürürken, Karaçoban’ın sol kolunda yer alan 20751 numaralı 'sevgi izi' dövmesinin tanınmasına yardımcı olabileceğini belirtti. Bu özel işaret, Alzheimer hastalarının kaybolduğunda daha hızlı bulunabilmesi için yerleştirilen bir dövme türü.

Vatandaşlardan Yardım İstendi

Aile, yakınlar ve yetkililer tarafından yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen henüz bir sonuç elde edilemedi. Karaçoban’ın ailesi, onu gören ya da yerini bilenlerin en yakın polis karakoluna veya 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi vermesi için vatandaşlardan yardım talep etti.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Alzheimer hastası İsmail Karaçoban’ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Hem polis ekipleri hem de gönüllüler, kayıp hastanın bir an önce sağ salim bulunması için seferber olmuş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi