Tepebaşı Belediyesi, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ve Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsBid) iş birliği ile düzenlenen Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü etkinliğinde görme engelli bireyler, bisiklet sürmenin eşsiz keyfini yaşadı.

Tepebaşı Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa Hareketlilik Haftası’nı anlamlı etkinliklerle kutladı. Bu yılın teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olarak belirlenirken, etkinlikler sosyal eşitlik, yol güvenliği, hava kirliliğinin azaltılması ve daha iyi yaşam kalitesine odaklanarak gerçekleştirildi.

Eskişehir'de özel ders ücretleri velileri zorluyor! Eskişehir'de özel ders ücretleri velileri zorluyor!

Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü

Tepebaşı Belediyesi, GÖRSEM ve VelEsBid iş birliği ile düzenlenen Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engellere dikkat çekmek ve onlara bisiklet sürüşü deneyimi yaşatmak amacıyla gerçekleştirildi. VelEsBid Başkanı Oğuzhan Can, etkinlikte bisiklet kullanımı ve güvenli sürüş hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Katılımcıların Duyguları

Etkinliğe katılan Hüsnü Sarı, bisiklet sürmenin kendisi için ne kadar anlamlı olduğunu ifade ederek, “Doğuştan yüzde 90 görme kaybım var. Bu organizasyonu yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, ulaşmamızın zor olduğu bir şeyi gerçekleştirdik” dedi.

Bisiklet Sürmenin Mutluluğu

Bir diğer katılımcı Erdal Kutluay ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Çok güzel bir duygu. Herkesin bisiklete binmesini tavsiye ederim. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bize bu mutluluğu yaşattılar.”

Herkese Tavsiye

Hayatında ilk kez bisiklete bindiğini belirten Kerim Gülnaz ise, “Bisiklet sağlıklıdır, herkes binmeli. Çocuk, genç, yaşlı, engelli herkesin bu imkana sahip olması gerek” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi