Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü

Türkiye’nin önde gelen anne ve kadın destek platformlarından Hepsi Anneliğe Dair, 21, 22, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde "Anne Olmayı Düşünenlere, Gebelere ve Annelere Özel Bi' Festival" düzenliyor. Eskişehir'deki beyogaself studio'da gerçekleşecek olan festival, hem fiziki hem de çevrim içi katılıma açık olacak.

Festivalde Anneler ve Anne Adayları Buluşacak

2024 yılında iki Eskişehirli anne ve yoga eğitmeni olan Gülsen Bakırhan ve Burcu Karakurt Gün tarafından kurulan Hepsi Anneliğe Dair platformu, bu festivalde 16 farklı uzman ile annelik üzerine kapsamlı bir etkinlik sunmayı hedefliyor. Festival, anne olmayı düşünen, gebe olan veya anne olmuş kadınları bir araya getirerek deneyim paylaşımı yapmalarına ve uzmanlardan destek almalarına olanak sağlayacak.

Eskişehir’de İlk, Dünyaya Açık

Festival, Eskişehir beyogaself studio’da sınırlı katılımla gerçekleştirilecek olsa da, dünyanın dört bir yanından katılmak isteyen kadınlar için Google Meet üzerinden çevrim içi olarak da takip edilebilecek. Anneliğin her aşamasına değinilecek 24 oturumda, katılımcılar psikolog, diyetisyen, doğum eşlikçisi, yoga ve pilates eğitmenleri gibi uzmanlarla buluşacak.

Anneliğe Dair Kapsamlı Destek

Platform kurucularından Burcu Karakurt Gün, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, bu etkinliğin annelik sürecinin her aşamasını kapsayarak kadınların yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamak için tasarlandığını belirtti. İlk defa Mayıs ayında gerçekleştirilen küçük çaplı etkinliğin aldığı olumlu geri dönüşler, bu kapsamlı festivali planlama sürecine ilham kaynağı olmuş.

Tabular Konuşulacak

Kurucu ortaklardan Gülsen Bakırhan ise festivalin tabuları yıkmayı hedeflediğini belirterek, “Anne olmayı düşünenlerin yolculuğunda nadiren konuşulan konuları ele alacağız. Anneliğe hazırlık, gebelik süreci ve doğum sonrası gibi konularda pratik bilgiler ve deneyim paylaşımları sunacağız” dedi. Festival ayrıca, prematüre bebek anneliği ve evlat edinme gibi konulara da gelecekte yer vermeyi planlıyor.

Dört Günde Üç Ana Tema

Festivalin dört günü, her biri farklı bir annelik sürecine odaklanan üç ana tema etrafında şekillenecek:

  • 21 Eylül Cumartesi - Anneliğe Hazırlık: "Kendimle Bağ" Anne olmayı düşünen kadınlar için çeşitli atölye ve tanışma çemberleri düzenlenecek.

  • 22 Eylül Pazar - Anneliğe Geçiş: "Bebeğimle Bağ" Gebelik sürecindeki kadınlar için hamile yogası, doğuma hazırlık ve emzirmeye dair oturumlar yapılacak.

  • 28 Eylül Cumartesi - Anneliğe Yerleşme: "Kendimle İlişkim" Doğum sonrası döneme odaklanan etkinlikler, fiziksel ve ruhsal değişimlere yönelik oturumları içerecek.

  • 29 Eylül Pazar - Anneliğe Yerleşme: "Köyümle İlişkim" Annelik sürecinde topluluk desteğinin öneminin vurgulanacağı bu son günde, yoga, meditasyon ve kadın çemberleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Katılım ve Detaylar

Festivalle ilgili daha fazla bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenler, hepsianneligedair.com web sitesi ve platformun Instagram hesabı üzerinden işlem yapabilecek. Hem Eskişehir’de fiziki olarak hem de çevrim içi katılım mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi