Eskişehir'deki o kaldırımdan geçmek adeta imkansız! Eskişehir'deki o kaldırımdan geçmek adeta imkansız!

Başkan, otoparkların fiyatlarının vatandaş tarafından yüksek bulunmasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü belirtti. 
Eskişehir’de otoparkların yeterli olduğunu düşünmediğini dile getiren Başkan, şunları söyledi: 
“Çünkü Eskişehir’de bir trafik sorunu var. Bizim sahip olduğumuz gibi büyük otoparkların daha çok yapılması gerekiyor. Eskişehir, büyük otoparklara sahip olduğu zaman trafik sorunu yüzde 70 rahatlayacak. Aksi takdirde vatandaşlar arabalarını kaldırımlara park ederek yaya işgalini sürdürecekler.”
 

“Ekonomik sorunlar sebebiyle pahalı bulunuyor”

“Bizde fiyatlar 12 saat 75 Türk lirası, 24 saat ise 150 Türk Lirası” diyen Başkan, şöyle devam etti:
“Ama bu fiyatlar bile vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunlar sebebiyle pahalı bulunuyor. Yine de mecburiyetten otoparkları tercih ediyorlar, yoğun ilgi görüyoruz. Gündüzlerden ziyade akşamları otoparklar daha çok tercih ediliyor. Çoğu gün ful çekiyoruz.”
Başkan, “Açık otoparkların kapatılıp yerine katlı otoparkların yapılması lazım. Eskişehir’e gelen misafirlerin şikayetlerinin en büyüğü araçlarını park edecekleri yer bulamamaları. Şehir merkezine gezmeye gittikleri zaman 30 dakika park yeri arıyor insanlar. Ekonomik sebeplerden dolayı otoparka araçlarını bırakmak istemiyorlar. Yol kenarlarına, yaya kaldırımlarına araçlarını bırakıyorlar. Bu durumlar da çevre sorunlarına yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Gazetesi - M. Anıl Aksoy