Filistin İçin 1000 Genç Hareketi ve Filistin Dayanışma Platformu tarafından organize edilen yürüyüş, Köprübaşı mevkiinden başlayarak Hamamyolu Caddesi’ndeki Yediler Parkı girişinde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

Protesto sırasında bir açıklama yapan Platform Sözcüsü Elif Örs, İsrail’in uzun süredir Filistin topraklarını işgal ettiğini ve Gazze'de her gün katliamlar yaşandığını belirtti. Örs, açıklamasında, Filistin’de İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi anarak, "Ayşenur, Filistin’de bir eylemdeydi. O, egemen güçlere karşı dimdik duran, gülüşünü adeta bir silah gibi kullanan cesur bir yürekti. Onun mücadelesi, bu ülkenin halkları için bir onur kaynağı oldu. Siyonizme ve işbirlikçilerine karşı direnişin sembollerinden biri haline geldi. Bizler, Ayşenur’un bize bıraktığı ışığın peşinden gitmek için buradayız ve bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Yürüyüş, Filistin’e destek sloganları ve İsrail’in uygulamalarına yönelik eleştirilerle son buldu.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

Kaynak: Haber Merkezi