Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Karakoç, mali müşavirlerin giderek artan iş yükü ve adil olmayan ücret tarifeleri nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti. Karakoç, "Serbest muhasebeci mali müşavirler olarak bugüne kadar ülkemizin kötü günlerinde her türlü fedakarlığı yaptık. Ancak, gelinen noktada sırtımızdaki yük artık dayanılmaz boyutlara ulaştı." dedi.

"Meslektaşlarımızın insani yaşam hakkı ellerinden alınıyor"

Karakoç, ölçüsüz iş yükü ve yetersiz ücret tarifelerinin mali müşavirlerin iş-yaşam dengesini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Bu olumsuzluklar, meslektaşlarımızın insani yaşam haklarını ellerinden almaya başladı. Camiamız, sürekli meslektaşlarımızın acı haberleriyle sarsılmakta." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de dönüşüm alanına demir perde Eskişehir'de dönüşüm alanına demir perde

"Geçici vergi beyannamesi kamu yararını zedeler"

Enflasyon düzeltmesi işlemleri üzerine de konuşan Karakoç, Hazine ve Maliye Bakanlığının talep ettiği uygulamaların meslek mensuplarını zor durumda bırakacağını belirtti. "Bakanlık, yıllık beyannamelerde enflasyon düzeltmesi yapılmasını ve mali tabloların gerçeği yansıtmasını istiyor. Ancak geçici vergi dönemlerinde de bu işlemin yapılması imkansız. Bu işlemlerden hem meslek mensupları hem de işletmeler ciddi zararlar görür, dolayısıyla kamu yararı zedelenir." dedi.

"Bakanlığımızdan uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz"

Karakoç, özellikle küçük ölçekli işletmelerde bu işlemlerin sağlıklı yapılamayacağını vurguladı ve "Kamusal sorumluluğumuz gereği bu uygulamanın yapılmasının imkansız olduğunu detaylarıyla açıkladık. Gelinen aşamada, idare uygulama kararı verdi. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini bir kez daha Bakanlığımızdan talep ediyoruz." çağrısında bulundu.

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı