Eskişehir Büyükşehir Belediyesince kadınların özel günlerinde ücretsiz ped desteği sunmasına ilişkin billboard ilanı AK Parti tarafından eleştiri konusu oldu.
Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nden temin edilebileceği belirtilen ve “Aylık döngünüze 1 paket hijyenik ped desteği bizden” ifadesiyle duyurulan yardımı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Ünalır “mahremiyete saygısızlık” olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok! Eskişehir'in çarşısında motosikletlerden geçecek yer yok!

Ünalır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Böyle bir desteğin billboardlarda reklam yapılması çok anlamsız ve mahremiyete saygısızlıktır! Seçim döneminde tüm şehre mesaj atacak veri elinizde var! Madem bilgilendirmek istiyorsunuz kadınların numarasını filtreleyip mesaj yolu ile bildirmek bu kadar zor olmasa gerek…” ifadesini kullandı.

Özem Ünalır’ın açıklamasına yanıt CHP İl Başkanı Talat Yalaz’dan geldi.

Yalaz, Ünalır’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu yorumu bir kadından, iktidar partisi kadın kolları başkanından duymak son derece üzüntü vericidir. Kadınları temsilen teşekkür edilmesi gerekirken, mahremiyete saygısızlık diyerek eleştirmek en hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır. Bu yorum aynı zamanda bir zihniyet sorunudur” yorumunu yaptı.

Kaynak: YENİGÜN GAZETESİ MUHABİRİ- SÜMEYRA BALCI