Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün hava durumunda sıcaklıklar 1 - 3 derece azalırken, kent merkezi ve bölge genelinde öğleden önce parçalı ve az bulutlu bir hava olması beklenirken, öğleden sonra ise gök gürültülü sağana yağış hakim olacak. Günün en yüksek hava sıcaklığı 30 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 17 derece olması bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir ve çevresinde bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Özellikle öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Bahar ve yaz aylarında sıklıkla görülen bu tür yağışlar, kısa süreli ancak kuvvetli olabiliyor. Yağış sırasında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtilirken, yetkililer vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.

Sıcaklıklar Düşecek

Eskişehir genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. İl genelinde rüzgâr, güney ve güneybatı yönlerinden hafif ve orta kuvvette esmekle birlikte, öğle saatlerinden sonra özellikle Bursa'nın güneyi ve Kütahya çevresinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Eskişehir İlçeleri Hava Durumu

Eskişehir'in Odunpazarı, Çifteler, Mahmudiye, Sivrihisar, Alpu, İnönü, Mihalıççık, Sarıcakaya, Seyitgazi, Günyüzü, Beylikova, Han ve Tepebaşı ilçelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar ise ilçelere göre 25°C ile 36°C arasında değişecek.

Meteoroloji, şu an için herhangi bir özel uyarı yapmamış olsa da yağışların etkili olacağı bölgelerde vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi. Özellikle ani yağışlar sırasında su baskınlarına karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Eskişehir ve çevresindeki hava durumu ile ilgili gelişmeler yakından takip edilerek kamuoyuna bildirilmeye devam edecek.

Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor! Eskişehir'in merkezindeki sorun için acil çözüm bekleniyor!

Eskişehir'de bugün hava durumu (11 Eylül 2024 Çarşamba):

En yüksek sıcaklık: 30°C
En düşük sıcaklık: 17°C
Nem: %63
Rüzgar: 13 km/saat, Güneybatı

Kaynak: Haber Merkezi