Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün hava durumunda sıcaklıklarda bir değişiklik beklenmezken gün geneli çok bulutlu olacak. İlçelerde ise yer yer bulutlu olurken bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Günün en yüksek hava sıcaklığı 19 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 10 derece olması bekleniyor

Eskişehir'de bugün hava durumu (23 Eylül 2024 Pazartesi):

En yüksek sıcaklık: 19°C
En düşük sıcaklık: 10°C
Nem: %68
Rüzgar: 15 km/saat, Kuzeybatı

Eskişehir genelinde bugün parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. İl genelinde bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde görülecek bu yağışlar, vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor.

İlçelere Göre Hava Durumu

Odunpazarı ilçesinde gün içerisinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İlçede en düşük sıcaklık 21°C olarak ölçülecek.

Çifteler ve Alpu ilçelerinde gün boyu parçalı bulutlu bir hava beklenirken, en düşük sıcaklıklar her iki ilçede de 21°C olacak.

Mahmudiye, Seyitgazi ve Beylikova ilçelerinde ise hava parçalı bulutlu geçecek ve en düşük sıcaklıklar sırasıyla 20°C, 20°C ve 22°C civarında seyredecek.

Sivrihisar ve İnönü ilçelerinde parçalı bulutlu bir hava etkili olacak, İnönü'de öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bu iki ilçede sıcaklıklar 19°C seviyelerinde olacak.

Mihalıççık ilçesinde hava parçalı bulutlu, sıcaklık ise 15°C'ye kadar düşecek.

En yüksek sıcaklıklar ise 26°C ile Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde hissedilecek. Bu ilçelerde de öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Günyüzü ilçesinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 22°C'yi bulacak. Han ilçesinde ise sıcaklık 17°C olarak ölçülürken, hava yine parçalı bulutlu olacak.

Eskişehir'deki o park tam huzur arayanlara göre! Eskişehir'deki o park tam huzur arayanlara göre!

Son olarak, Tepebaşı ilçesinde de parçalı bulutlu bir hava beklenirken, öğle saatlerinde yerel sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi. İlçede en düşük sıcaklık 20°C olacak.

Yağışlara Dikkat!

Eskişehir genelinde bazı ilçelerde görülecek olan yerel sağanak yağışlar, özellikle öğle saatlerinde etkili olacak. Vatandaşların ani yağışlara karşı tedbirli olmaları, dışarı çıkarken şemsiyelerini yanlarında bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi