Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün sıcaklıklar bir değişiklik beklenmezken, gün geneli parçalı bulutlu öğleden sonra ise gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Günün en yüksek hava sıcaklığı 31 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 16 derece olması bekleniyor.

Meteorolojinin günlük yayınladığı hava tahmin raporuna göre; Eskişehir'in güney ve doğu kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Eskişehir’in merkezi ilçelerinden biri olan Odunpazarı’nda gün içerisinde parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim olacak, öğle saatlerinden sonra ise yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sıcaklık en yüksek 31°C olarak öngörülüyor. Benzer şekilde Tepebaşı’nda da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 32°C’ye kadar çıkacak.

Eskişehirlilerin talebi sonunda karşılandı: Gece çalışmalar başladı! Eskişehirlilerin talebi sonunda karşılandı: Gece çalışmalar başladı!

Çifteler, Mahmudiye, Alpu ve İnönü ilçelerinde de gün içerisinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, öğle saatlerinden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağış ihtimali bulunuyor. Çifteler ve Sivrihisar’da sıcaklık 30°C civarında, Mahmudiye ve Alpu’da ise 29°C civarında olacak.

Eskişehir’in en sıcak ilçelerinden biri olan Sarıcakaya’da öğle saatlerinden sonra beklenen yerel sağanak yağışların öncesinde sıcaklık 36°C’ye kadar çıkacak. Mihalgazi’de ise sıcaklık 34°C olarak tahmin ediliyor. Günyüzü ve Beylikova’da da benzer şekilde öğle saatlerinden sonra sağanak yağış bekleniyor ve sıcaklıkların 31°C olması bekleniyor.

Daha serin bir hava geçirmesi beklenen Mihalıççık ilçesinde ise en yüksek sıcaklık 25°C olarak tahmin ediliyor. Han ilçesinde ise parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ve en yüksek sıcaklık 27°C olacak.

Bugünkü hava durumu (25 Ağustos 2024 Pazar):

En yüksek sıcaklık: 31°C
En düşük sıcaklık: 16°C
Nem: %65
Rüzgar: 15 km/saat, Kuzey

Muhabir: Ali Çalık