Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün sıcaklıklar bir değişiklik beklenmezken, gün geneli parçalı bulutlu öğleden sonra ise gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Günün en yüksek hava sıcaklığı 31 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 16 derece olması bekleniyor.

Meteorolojinin günlük yayınladığı hava tahmin raporuna göre;  Eskişehir genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir'in güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde gün boyunca parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak. Öğle saatlerinden sonra ise yerel gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların her iki ilçede de 31°C civarında olacağı tahmin ediliyor. Çifteler, Sivrihisar, Alpu, Beylikova ve Seyitgazi ilçelerinde de benzer şekilde parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Öğle saatlerinden sonra bu ilçelerde de yerel sağanak yağışlar görülebilir ve sıcaklıklar 31-32°C arasında değişecek.

Mahmudiye’de ise sıcaklık 30°C’ye kadar çıkarken, İnönü’de sıcaklık 29°C olarak tahmin ediliyor. Her iki ilçede de öğle saatlerinden sonra sağanak yağış ihtimali bulunuyor. Mihalıççık ve Han ilçelerinde de parçalı bulutlu hava bekleniyor, ancak yağışlar öğleden sonra etkisini gösterebilir. Mihalıççık’ta sıcaklık 27°C, Han’da ise 28°C civarında seyredecek.

Eskişehir’in en sıcak ilçelerinden biri olan Sarıcakaya’da ise sağanak yağış beklenmiyor. İlçede gün boyunca parçalı bulutlu bir hava hâkim olacak ve sıcaklık 38°C’ye kadar çıkacak. Mihalgazi’de de yağış beklenmezken, sıcaklık 36°C civarında olacak. Günyüzü ilçesinde ise sıcaklık 33°C’ye kadar yükselecek ve öğle saatlerinden sonra sağanak yağış ihtimali bulunuyor.

Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor Eskişehir'deki okullarda sanat ve spor etkinlikleri yetersiz kalıyor

Bugünkü hava durumu (26 Ağustos 2024 Pazartesi):

En yüksek sıcaklık: 31°C
En düşük sıcaklık: 16°C
Nem: %60
Rüzgar: 15 km/saat, Kuzey

Muhabir: Ali Çalık