Meteoroloji verilerine göre, Eskişehir genelinde havanın az ve parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, önümüzdeki günlerde 3-5 derece artması bekleniyor. Bölgedeki rüzgarlar ise değişik yönlerden hafif esecek, ancak kuzey ve batı yönlerden zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. 

Eskişehir'deki proje hayvan üreticilerine can suyu oldu! Eskişehir'deki proje hayvan üreticilerine can suyu oldu!

Eskişehir'de bugün hava durumu (26 Eylül 2024 Perşembe):

En yüksek sıcaklık: 29°C
En düşük sıcaklık: 17°C
Nem: %58
Rüzgar: 7 km/saat, Güneydoğu

Eskişehir genelinde hava durumu sakin ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif pus olayları görülebilirken, günün genelinde az bulutlu ve açık bir gökyüzü hakim olacak. Özellikle Bursa'nın kuzey ve batı kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus hadisesi bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Artıyor

Bölge genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması tahmin ediliyor. Güneşli havanın etkisiyle sıcaklıklar gün içinde yükselerek, vatandaşlara yazın son sıcak günlerini yaşatacak. Eskişehir merkez ve ilçelerinde en yüksek sıcaklıklar 22°C ile 35°C arasında değişiklik gösterecek.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın sabah ve gece saatlerinde değişik yönlerden hafif esmesi beklenirken, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Rüzgarın etkisinin gün içinde belirginleşmesi, serinletici bir hava sağlayabilir.

Güncel Meteorolojik Uyarı

Meteoroloji yetkililerinden güncel bir uyarı bulunmamaktadır. Ancak özellikle sabah saatlerinde oluşabilecek pus ve sis olaylarına karşı dikkatli olunmasında fayda var.

Eskişehir İlçeleri Hava Durumu

İlçe Beklenen Hava En Yüksek Sıcaklık (°C)
Odunpazarı Az bulutlu ve açık 29
Çifteler Az bulutlu ve açık 26
Mahmudiye Az bulutlu ve açık 25
Sivrihisar Az bulutlu ve açık 25
Alpu Az bulutlu ve açık 28
İnönü Az bulutlu ve açık 28
Mihalıççık Az bulutlu ve açık 22
Sarıcakaya Az bulutlu ve açık 35
Seyitgazi Az bulutlu ve açık 28
Günyüzü Az bulutlu ve açık 28
Beylikova Az bulutlu ve açık 28
Han Az bulutlu ve açık 23
Tepebaşı Az bulutlu ve açık 28
Mihalgazi Az bulutlu ve açık 33

Havanın sakin ve güneşli olacağı bu günlerde, açık havada vakit geçirmek isteyenler için ideal koşullar oluşacak. Sıcaklıklar özellikle öğle saatlerinde yükselse de, akşam saatlerinde hafif rüzgarın serinletici etkisi hissedilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi