Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün sıcaklıklar 1 - 3 derece azalırken, gün geneli parçalı bulutlu öğleden sonra ise gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Günün en yüksek hava sıcaklığı 29 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 16 derece olması bekleniyor.

Eskişehir için büyük kazanım: 3 dönümden büyük! Eskişehir için büyük kazanım: 3 dönümden büyük!

Odunpazarı, Tepebaşı, Çifteler, Mahmudiye, Sivrihisar, Alpu ve Beylikova ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu ilçelerde hava sıcaklıklarının 29°C ile 31°C arasında değişeceği tahmin ediliyor.

İnönü ve Mihalıççık ilçelerinde de benzer bir hava durumu gözlemlenecek olup, bu ilçelerde sıcaklıkların sırasıyla 27°C ve 26°C seviyelerinde seyredeceği öngörülüyor. Özellikle Mihalıççık'ta yağışlar, öğleden sonra etkisini daha fazla hissettirebilir.

Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde de parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Bu bölgelerde sıcaklıkların sırasıyla 36°C ve 35°C’ye kadar yükselmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra bu ilçelerde de yerel gök gürültülü sağanak yağışların etkili olabileceği belirtiliyor.

Seyitgazi, Günyüzü ve Han ilçelerinde de öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların Seyitgazi'de 29°C, Günyüzü'nde 32°C, Han'da ise 27°C civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bugünkü hava durumu (27 Ağustos 2024 Salı):

En yüksek sıcaklık: 29°C
En düşük sıcaklık: 16°C
Nem: %63
Rüzgar: 14 km/saat, Kuzeybatı

Muhabir: Ali Çalık