Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Eskişehir'de bugün sıcaklıklarda değişiklik beklenmezken, kent merkezi ve bölge genilnde parçalı bulutlu bir hava hakim olurken bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava olacak. Günün en yüksek hava sıcaklığı 29 derece olurken, en düşük sıcaklık ise 15 derece olması bekleniyor.

Eskişehir ve çevresinde bugün parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, öğle saatlerinden sonra Çifteler, Seyitgazi ve Han ilçelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer ilçelerde ise hava genellikle parçalı ve az bulutlu geçecek.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, en yüksek sıcaklık Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde 35°C, en düşük sıcaklık ise Mihalıççık ilçesinde 23°C olarak tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek, ancak öğle saatlerinde kısa süreli olarak kuvvetli rüzgarlar da görülebilir.

Meteoroloji, bahar ve yaz aylarında meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar sırasında kuvvetli rüzgar, kısa süreli yoğun yağış, yerel dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulundu. Vatandaşların bu tür durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası DİSK Emekli-Sen’den Eskişehir'de üyelik kampanyası

Bugünkü hava durumu (4 Eylül 2024 Çarşamba):

En yüksek sıcaklık: 30°C
En düşük sıcaklık: 15°C
Nem: %74
Rüzgar: 14 km/saat, Kuzey

Muhabir: Ali Çalık